Avm Saldırısında ‘beyaz Dul’ İddiası Güçleniyor

Avm Saldırısında ‘beyaz Dul’ İddiası Güçleniyor

Kenya gazetelerinde yer alan görgü tanıklarının ifadeleri, başkent Nairobi'deki AVM'ye yapılan saldırıyı kontrol eden kişilerden birinin beyaz bir kadın olduğu iddiasını güçlendirdi.

Kenya gazetelerinde yer alan görgü tanıklarının ifadeleri, başkent Nairobi'deki AVM'ye yapılan saldırıyı kontrol eden kişilerden birinin beyaz bir kadın olduğu iddiasını güçlendirdi. 'Beyaz Dul’ kod adlı Samantha Lewthwaite’in eşkali yazılarda belirtilen iddialarla birebir örtüşüyor.

Westgate AVM'ye düzenlenen saldırıyı üstlenen terörist grup El-Şebab’ın nasıl hazırlandığı ve arkasında kimler olduğu cevap bekleyen sorular arasında.

Saldırı sırasında içeride çalışan bir dükkan görevlisi, kendisine silah doğrultan kadının birebir Lewthwaite ile aynı olduğunu, sonra bilinmeyen bir sebeple ateş etmekten vazgeçerek yürüyen merdivenle yukarı çıktığını söyledi. Beyaz ve solgun yüzünü çok iyi hatırladığını söyleyen görgü tanığı, üzerinde bol siyah bir kıyafet taşıdığını da sözlerine ekledi.

Bu arada iddialarla ilgili açıklamada bulunan Kenya Dışişleri Bakanı Amina Mohammad, katılmış olduğu bir TV programında, Lewthwaite'ın daha önce birçok olaya karıştığını ve kendilerinin de bu kişi üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Ayrıca El-Şebab örgütüne ait olduğu iddia edilen twitter adresinden yapılan açıklamada da, Samantha’nın saldırıda yer aldığı bildirildi.

Aka Sherafiyah Müslüman adı ile anılan İngiliz terörirstin 17 yaşında müslüman olduğu ve 2007 yılından beri Doğu Afrika terör faaliyetlerini El-Şebab adına Kenya’dan yürüttüğü belirtiliyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.