Avdarya Köyünün Kuruluş Törenine Katılan Bozdağ, Yoğun İlgiyle Karşılandı

Avdarya Köyünün Kuruluş Törenine Katılan Bozdağ, Yoğun İlgiyle Karşılandı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye ile Moldova’nın ortak bir tarihin mirasçısı olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye ile Moldova’nın ortak bir tarihin mirasçısı olduğunu söyledi. Avdarya köyü kuruluş etkinliğine katılan Bozdağ’a köylüler büyük ilgi gösterdi.

Moldova’daki temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gökoğuz Özerk Bölgesi’nde bulunan Avdarya köyü kuruluş yıl dönümü etkinliğine katıldı. Bozdağ’a, Moldova Başbakanı Lurie Leanca, Gökoğuz Yeri Başkanı Mihail Formuzal eşlik etti. Burada da Bozdağ’a tuz ve ekmek ikram edildi.

Etkinlikte konuşan Bozdağ, Türkiye ve Moldova'nın ortak bir tarihin mirasçısı olduğunu belirtti. Gökoğuz Türkleri ile Türkiye'deki Türklerin aynı ailenin evlatları olduğunu söyleyen Bozdağ, “Bir kısmımız orada, bir kısmımız ise burada. Bizler aynı annenin, babanın evlatlarıyız, atalarımız bir. Bilmelisiniz ki buradaki varlığınızla Türkiye'deki 76 milyon kardeşiniz gurur duymaktadır.” diye konuştu.

Türkiye olarak Moldova'nın toprak bütünlüğünü her zaman desteklediklerini vurgulayan Bozdağ, bu desteği sürdüreceklerini dile getirdi.

Programın ardından Bozdağ kendisine sevgi gösterisinde bulunan köylülerle sohbet etti. Köyün kuruluşunu anlatan müze ve anıt mezarlığı gezdi. Ziyaretini tamamlayan Bozdağ aracıyla hareket ederken ikinci kez köylülerin yanına gitti. Köylülerle vedalaşan Bozdağ, bir çocukla yakından ilgilendi. Vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çekilen Bozdağ, alkışlar eşliğinde buradan ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.