Aü'de 2014-2015 Akademik Yılı Açılışı Törenle Başladı

Aü'de 2014-2015 Akademik Yılı Açılışı Törenle Başladı

Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) 2014-2015 akademik dönemi Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen törenle başladı.AÜ, 58'nci akademik eğitim ve öğretim dönemine başladı. Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, açılış konuşmasında geçen yıl...

Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) 2014-2015 akademik dönemi Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen törenle başladı.

AÜ, 58'nci akademik eğitim ve öğretim dönemine başladı. Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, açılış konuşmasında geçen yıl itibariyle 200 binden fazla mezun verdiklerini söyledi. Rektör Koçak, 130 bin öğrenciye hizmet verdiklerini dile getirerek, "62 farklı birimde 130 bin öğrencimize akademik eğitim hizmeti veriyoruz." dedi. Rektör, üniversitelerin evrensel bilim yuvaları olmasının yanı sıra öz güveni yüksek, ahlaklı nesiller yetiştirmek gibi bir misyona da sahip olduğunu vurgu yaptı. Açılış törenine katılan gençlere ahlakla süslenmiş bilgiyle kuşanmaları çağrısında bulunan Koçak, "Sevgili gençler, sizlere bilgilenin, çağın bilgi ve birikimiyle donanın derken beraberinde ahlakı kuşanıp, ahlakla yarınları inşa etmenizi de öneriyorum. Bugün insanlığın yaşadığı temel açmaz budur." dedi.

Törende öğrenciler adına Özlem Çiftçi, araştırma görevlileri adına da Araştırma Görevlisi Ayşenur Keleş konuşma yaptı. Konuşmaların ardından üniversitede 35 hizmet yılını dolduran idari personele plaket verildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.