ATO Başkanı Baran, Merkez Bankası’nın faiz indirimini değerlendirdi

ATO Başkanı Baran, Merkez Bankası’nın faiz indirimini değerlendirdi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Merkez Bankası'nın Temmuz ve Eylül aylarındaki faiz indirimlerinin ardından 250 baz puan...

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Merkez Bankası'nın Temmuz ve Eylül aylarındaki faiz indirimlerinin ardından 250 baz puan daha indirime gitmesinin iş dünyasını memnun ettiğini belirterek, "Faiz indirimiyle yatırım iklimi bahara dönüyor" dedi.

ATO Başkanı Baran, yaptığı yazılı açıklama ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararını değerlendirdi. Baran, Para Politikası Kurulu'nun Temmuz ayında yaptığı 425 baz puanlık faiz indiriminin ardından Eylül ayında 325 baz puanlık indirim gerçekleştirdiğini hatırlatarak, bugün yapılan 250 baz puanlık faiz indirimiyle son üç toplantısında toplam bin baz puanlık indirim gerçekleştirmiş olduğunu belirtti. Türkiye'nin yükselişinin önündeki engellerden birinin paradan para kazanmayı kolaylaştıran faiz ekonomisi olduğunu hatırlatan Baran, Türkiye'nin yükselişine engel olmak isteyenlerin de kur ve faiz üzerinden saldırılar gerçekleştirdiğini ifade etti. Merkez Bankası'nın üç ayrı toplantısında gerçekleştirdiği indirimlerle ekonominin üzerindeki faiz yükünü kaldırmak için yerinde bir hamle yaptığına dikkat çeken Baran, "Merkez Bankası bugün beklentilerin üzerinde indirim gerçekleştirerek, yatırım iklimini bahara döndürdü. Türkiye ekonomik ve siyasi olarak üzerinde oynanan oyunları bertaraf ederek, yüzünü yeniden yatırım, üretim ve büyümeye çevirdi" ifadelerini kullandı.

Faiz indiriminin üretimi canlandıracak şekilde finansman araçlarına yansımasını beklediklerinin altını çizen Baran, bankalardan da faiz indirimi beklediklerini kaydetti. Baran, Türkiye'nin bölgesinde güven adası olma vasfını gerçekleştirmiş olduğu son sınır ötesi operasyonla daha da güçlendirdiğini belirterek, "Türkiye genç nüfusu ve avantajlı yatırım şartlarıyla cazibe merkezi durumundadır, yerli ve yabancı iş insanlarımızı yatırıma davet ediyoruz" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.