Atlı safariye büyük ilgi

Atlı safariye büyük ilgi

Konya'da atlı safari turları başladı. Meram'da ormanın gizemli patikalarında, rehber eşliğinde 1 saat veya gün boyu atlı safari turları yapılıyor. Kısa süre önce başlayan turlara ilgi ise her geçen gün artıyor

Faaliyetine 2009'da başlayan, su altının farklı dünyasının kapısını aralayan ve su altı meraklılarını buluşturan Konya Dalış Merkezi, artık atlı safari turları da organize ediyor. Mustafa ve Hakan Kaynaroğlu kardeşler tarafından ilk olarak kurulan merkez sayesinde gençler at binerek hoşça vakit geçiriyor. Atlı safari turlarına özellikle gençler büyük ilgi gösteriyor. Her hafta onlarca genç Meram'da at biniyor.

HOŞÇA VAKİT GEÇİRİYORLAR

Konya Dalış Merkezi'nin kurucularından olan Eğitmen Hakan Kaynaroğlu, yaklaşık 3 aydır organize edilen atlı safari turları hakkında bilgi verdi. Dalış Merkezi'nin Konya'da ilklere imza attığını belirterek sözlerine başlayan Kaynaroğlu, atlı turlara gençlerin çok ilgi gösterdiğini kaydetti. Turları arkadaş tavsiyesi üzerine başlattıklarını dile getiren Kaynaroğlu, gençlerin eğitmenler öncülüğünde doğada at üzerinde hoşça vakit geçirdiğini aktardı.

3-1.20160421111535.jpg

7 KİLOMETRELİK PARKUR VAR

Kaynaroğlu, "Dalışla işe başladık. Ardından kayağa el attık. Av turlarını genç işadamları grubu sayesinde düzenledik. Turizm şirketi olduğumuz için müşterilerimiz bizlere çeşitli teklifler yapıyor. Tekliflerin sonuncusu ise atlı safari turları oldu. Atlı tur, Meram'daki at pansiyonunda, yani çiftlikten başlıyor. 7 kilometrelik bir parkurumuz var. Çiftlikten Gümüştepe'ye çıkıyoruz. Oradan da Şehitler Ormanı'na çıkıyoruz. Geniş bir bölgede geziyoruz. Şehitler Ormanı, askeriyenin Konya'ya bir armağanı. 35 şehidin anısına 92 bin 876 ağaç diktiriliyor. Biz de şu an o bölgede gezi düzenliyoruz" diye konuştu.

3-3hakan-kaynaroglu-(1).jpg

AT BİNEREK RAHATLIYORLAR

"At binme genlerimizde var" diyen Kaynaroğlu, insanların at binerek rahatladığını söyledi. 1 saatlik gezinin ücretinin 50 lira olduğunu belirten Kaynaroğlu, tur öncesinde binicilere 20 dakikalık bir brifing veriyoruz. Atları koşturmak yasak. Rahvan gidiyoruz. Az da olsa tırısa geçiyoruz. Dört nala kaldırmıyoruz. Dört nal yasak. Çünkü düşme riski artıyor. At binme keyifli bir iş. Kas ve yelek gibi korucu etmenler de kullanıyoruz.

DALIŞ VE KAYAK İLGİ GÖRÜYOR

İnsanların farklılık istediğini, bu nedenle de Dalış Merkezi'ne müracaat ettiğini dile getiren Kaynaroğlu, şunları söyledi: "Kayağı öğrettiğimiz kişi sayısı bini buldu. Balık avını da Taşucu'nda gerçekleştiriyoruz. Dalışlar da Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleşiyor. Dalış, kayak ve ata binmek farklı bir spor. Bu nedenle rağbet görüyor. İhtiyaca göre yeni organizasyonlar da düzenleyebiliriz."

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum