Atlarla Uludağ'ı Keşfe Çıktılar

Atlarla Uludağ'ı Keşfe Çıktılar

Uludağ’ı yılın 12 ayı kullanılabilen bir turizm merkezi haline getirmek amacıyla bir dizi çalışmalar yürütülürken bölgenin bilinmeyen değerlerini gün yüzüne çıkarmak, yeni yürüyüş parkurlarını belirlemek için çalışmalara da...

Uludağ’ı yılın 12 ayı kullanılabilen bir turizm merkezi haline getirmek amacıyla bir dizi çalışmalar yürütülürken bölgenin bilinmeyen değerlerini gün yüzüne çıkarmak, yeni yürüyüş parkurlarını belirlemek için çalışmalara da hız verildi. Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Yeşil Bursa Rahvan At ve Binicilik Kulübü ile birlikte Uludağ’da atlı yürüyüş etkinliği başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı bünyesinde bugüne kadar 150’yi aşkın yazılı ve görsel eseri Bursa belgeliğine kazandıran Bursa Araştırmaları Merkezi, Yeşil Bursa Rahvan At ve Binicilik Kulübü işbirliğiyle gerçekleştirdiği atlı yürüyüş ile Uludağ’ın fazlaca bilinmeyen tüm güzelliklerini kayıt altına alıyor. Yapılan çalışma ile kış turizm merkezi olmasının yanında ekoturizm ile hem çevreyi koruyup, hem de bölge halkının refahının ön planda tutulması amaçlanırken, diğer taraftan Uludağ’ın yılın birkaç ayı değil, 12 ay boyunca turizme kazandırılması planlanıyor.

Kış sporlarının yanında alternatif spor dalları için de tam bir doğal plato olan Uludağ’da, yeni patika ve yürüyüş rotalarının tespiti için Bursa Araştırmaları Merkezi ekibinin yaptığı çalışma Sarıalan’dan başladı. Patika ve arazi yollarını takip eden ekip, Dikilitaş mevkiinden, Milli Park gişelerine bir buçuk saatlik yürüyüşle ulaştı. Burada Yeşil Bursa Rahvan At ve Binicilik Kulübü Başkanı Mustafa Özpınar ile buluşan ekip, daha sonra atlara binerek, Süleymaniye köyüne doğru hareket etti. Yaklaşık yarım saatlik atlı yolculuğun ardından Karaçukur mevkiinde Roma döneminden kalma taş döşeli tarihi bir yola ulaşan ekip, tarihi yolu fotoğraflarla belgeledi. Taş döşeli yoldan Kokarçeşme’ye ardından da Süleymaniye Köyü’ne ulaşan ekip, burada köylülerle çay molası verdi. Bir süre yorgunluk atan ekip, yine atlara binerek Erikler, Kurbağalık, Köy Çeşmesi, İhsan Üzeri olarak adlandırılan güzergâhları takip ederek Horhor mevkiine ulaştı. Burada atlardan inen ekip, 40 dakikalık yürüyüşün ardından Maksem’deki su deposuna vardı.

Bursa Araştırmaları Merkezi çalışanları ve Yeşil Bursa Rahvan At ve Binicilik Kulübü Başkanı Mustafa Özpınar, Uludağ’da yeni rotaların çizileceği bir sonraki buluşma için sözleştikten sonra atlı yürüyüşü tamamlamış oldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.