Atatürk’ün Kocatepe Figürü Beylikdüzü’nde Hayat Buldu

Atatürk’ün Kocatepe Figürü Beylikdüzü’nde Hayat Buldu

Beylikdüzü’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yüzlerce kişi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz öncesi Afyon Kocatepe’de ortaya çıkaran figürünü oluşturdu.Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı...

Beylikdüzü’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yüzlerce kişi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz öncesi Afyon Kocatepe’de ortaya çıkaran figürünü oluşturdu.

Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı etkinliğinde yüzlerce ilçe sakini Adnan Kahveci Mahallesi kapalı Pazar alanında bir araya geldi. Boş alanda kendilerine ayrılan bölüme dizilen vatandaşlar, Atatürk’ün 26 Ağustos 1922’de Atatürk’ün Kocatepe’de ortaya çıkaran figürünü canlandırdı.

Atatürk silüetini canlandırma olayının Beylikdüzü’nde bir ilk olduğunu söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Seneye daha güzel olacağına inanıyoruz. Cumhuriyet Bayramı Beylikdüzü’nde coşku dolu kutlanacak. Biz bugün varsak, Türkiye huzurluysa, ülkemiz huzurun teminatı olmanın adayı ise bunun tek sebebi var. Bunu Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Daha çok güzel bayramlar kutlayacağız. Nice bayramlara.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.