Atatürk, Vefatının 76. Yılında Orhangazi'de Törenle Anıldı

Atatürk, Vefatının 76. Yılında Orhangazi'de Törenle Anıldı

Atatürk, vefatının 76. yılında Orhangazi'de de törenle anıldı. Cumhuriyeti’nin kurucusu, ilk cumhurbaşkanı ve büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 76. yılında yapılan törenle anıldı, sirenler çaldı, bayraklar yarıya...

Atatürk, vefatının 76. yılında Orhangazi'de de törenle anıldı. Cumhuriyeti’nin kurucusu, ilk cumhurbaşkanı ve büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 76. yılında yapılan törenle anıldı, sirenler çaldı, bayraklar yarıya indi.

10 Kasım Atatürk’ün 76. vefat yıl dönümü dolayısıyla Orhangazi Cumhuriyet Meydanı'nda resmi tören düzenlendi. Törene Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, Belediye Başkanı Neşet Çaplayan, Orhangazi Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Orhangazi Garnizon Komutanı Ogün Demir, ilçede bulunan siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve çoksayıda vatandaş katıldı.

Tören, Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başladı. Ardından, saat 09.05'te sirenler çaldı, daha sonra istiklal marşı okundu. Cumhuriyet alanında yapılan çelenk sunma töreni ile program sona erdi. Çeşitli gösteri ve konuşmaların yapıldığı anma programı ise Orhangazi Koç İlkokulu'nda düzenlendi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.