Atatürk, Vefatının 76. Yıl Dönümünde Anıldı

Atatürk, Vefatının 76. Yıl Dönümünde Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümünde anıldı. Yurt genelindeki anma etkinlikleri sabah saatlerinde başladı. Edirne’deki anma programı ise Atatürk anıtı önünde yapıldı. Saatler 09.05’i...

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümünde anıldı. Yurt genelindeki anma etkinlikleri sabah saatlerinde başladı. Edirne’deki anma programı ise Atatürk anıtı önünde yapıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çaldı, bir dakikalığına saygı duruşu yapıldı.

Anıt önündeki programın ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, Edirne Belediyesi hizmet binasında bulunan Atatürk odasını ziyaret etti.

Vali Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve Belediye Başkanı Recep Gürkan, ziyaretin ardından Edirne Lisesi tarafından Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programa geçti. Buradaki anma etkinliği İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, Edirne Lisesi öğrencilerinin gösterisi ve korosunun seslendirdiği parçalarla program sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.