Atatürk, 76. Ölüm Yıldönümünde Osmaniye'de Törenlerle Anıldı

Atatürk, 76. Ölüm Yıldönümünde Osmaniye'de Törenlerle Anıldı

Atatürk, 76. ölüm yıldönümünde Osmaniye'de törenlerle anıldı. Tören, Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Daha sonra Atatürk’ün ölüm saati olan 09.05’de bayrak yarıya indirilerek 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu...

Atatürk, 76. ölüm yıldönümünde Osmaniye'de törenlerle anıldı. Tören, Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Daha sonra Atatürk’ün ölüm saati olan 09.05’de bayrak yarıya indirilerek 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Vali Kerem Al, şeref defterini imzalayarak, şunları yazdı: "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, istiklal mücadelemizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 76’ncı yıldönümünde minnet ve şükranla anıyoruz. 10 Kasım Türk milleti için, Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, sahip olduklarının değerini bilerek, Cumhuriyet'in erdemlerine sadakatini gösterme günüdür. Gazi Mustafa Kemal’in İstiklal Savaşı'nın ardından kurduğu ve genç nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin büyüklüğünü yansıtan eşsiz bir eserdir. Bugün bizlere düşen görev atalarımızın yadigârı aziz vatanımız üzerinde sonsuza kadar bağımsız yaşayabilmek için sürekli yenilikleri aramak, milletimizin sahip olduğu imkânları güçlendirmeye çalışmak olmalıdır. Bu doğrultuda dün olduğu gibi bugün de, Türkiye’mizi birlik ve beraberlik içinde daima çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmanın gayreti içerisinde olacağız. Ne mutlu ki, onun genç nesillere emanet ettiği ve ‘en büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti, kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü bir ülkesi, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline gelmiştir. Ülkemiz, temel insan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve demokrasinin tüm kurum ve kurallarının geçerli kılınması yolunda da çok önemli mesafeler kat etmiş bulunmaktadır. Gelecek nesillerimizin de aynı bilinç ve inançla, bayrağı bizden devralacaklarına, Cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum."

Anma töreni, Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından, Cebelibereket Kültür Merkezi'nde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Cebelibereket Anadolu Lisesi öğretmeni Kasım Çelikkıran yaptı. Türk ulusunun, Atatürk’ü derin bir sevgi ve özlemle andığını ifade eden Çelikkıran, "1881 Atatürk’ün doğum tarihi olabilir ancak 1938 asla ölüm tarihi olamaz. Bu tarih, sadece ölümlü bir bedenin bu dünyayı terk ettiği, gözlerini bu dünyaya yumduğu bir tarihtir. Bu iki zaman arasındaki hayatı ise bir destandır, efsanedir.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.