Atakum Kaymakamı Öğrencilere Aşure Dağıttı

Atakum Kaymakamı Öğrencilere Aşure Dağıttı

Atakum Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulunun düzenlemiş olduğu geleneksel 2.Aşure Günü etkinliği okul bahçesinde yapıldı. Bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, öğrencilere aşure dağıtarak...

Atakum Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulunun düzenlemiş olduğu geleneksel 2.Aşure Günü etkinliği okul bahçesinde yapıldı. Bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, öğrencilere aşure dağıtarak etkinliğe renk kattı.

Programın açılışında konuşan Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadri Bektaş, düzenlenen etkinliğin birlik ve beraberliğin güçlendirilmesinde önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti. Bektaş, “Birlik ve beraberliğimizi daha da çok güçlendirecek ve öz değerlerimizi gelecek nesillere aktarma imkanı sağlayacak bu tür etkinliklerin her zaman destekçisi olacağız.” dedi.

Okul Müdürü Nihat Albayrak ise ‘Hayra vesile olan, Hayrı yapan gibidir’ hadisi şerifini hatırlatarak, “Geçen yıl başlattığımız ve bu yıl geleneksel hale getirdiğimiz Aşure Günü etkinliği, Atakum’daki birçok okulda şenlik havasında kutlanmış olup, güzel bir örnek teşkil etmiştir. Güzelliklerin yaygınlaşmasına vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu. Müdür Albayrak, “Bu etkinliklerin düzenlenmesinde katkısı olan Okul Aile birliğimize ve başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere bütün katılımcılara teşekkür ediyorum.” diyerek programa katılan misafirlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan aşureler programa katılan misafirlere ikram edildi. Aşure şenliğine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Değirmenci, Erdal Aksoy, İl Şube Müdürü Ali Sezek, İlçe şube müdürü Turan Coşkun, Gençlik Spor İlçe Müdürü Murat Öztürk, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Veliler ve Öğrenciler katıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.