Astronomik Arsa Fiyatları Yatırımcıyı Kaçırtıyor

Astronomik Arsa Fiyatları Yatırımcıyı Kaçırtıyor

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bekmez, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte şehirdeki arazi ücretlerinin astronomik rakamlara ulaştığının bunun ise arsa arayan yatırımcıların kaçmasına neden olduğunu öne sür.

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bekmez, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte şehirdeki arazi ücretlerinin astronomik rakamlara ulaştığının bunun ise arsa arayan yatırımcıların kaçmasına neden olduğunu öne sürdü.

    MÜSİAD Şube Başkanı Hüseyin Bekmez, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında şehrin problemlerini dile getirdi. Bekmez, yüzölçümü olarak Türkiye'nin en geniş arazilerine sahip şehirlerden olan Erzurum'da arsa fiyatlarının yüksek olmasından şikayetçi oldu. Bekmez, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla belediyelerin arsa zengini haline geldiğini ve bunun da tekelleşmeye neden olduğunu ifade etti.

    Erzurum il merkezinde arazi fiyatlarının Türkiye'nin bir çok turistik şehrin yüksek olduğunu iddia eden Bekmez, "Arazi zengini Erzurum'da arsa fiyatları astronomik rakamlara ulaştı. Pahalı olduğu için arazi bulmakta sıkıntı çeken iş adamları maalesef Erzincan, Elazığ gibi çevre illere yatırımlarını taşımakta ya da Erzurum'da yatırım yapmaktan vazgeçmekte. Türkiye'nin en geniş arazisine sahibiz bu avantajı iyi kullanıp üretim ve istihdam olarak bu alanları ekonomiye kazandırmalıyız." dedi.

    OSB'DE YATIRIMCIYA ARSA TAHSİS EDİLSİN
    
    Yakutiye ilçesindeki 2'nci organize sanayi bölgesinin proje çalışmalarında önemli bir noktaya gelindiğini de hatırlatan MÜSİAD Şube Başkanı, bu konudaki çalışmaların hızlandırılmasından yana olduklarını kaydetti. Söz konusu bölgedeki arsaların yatırımcılara tahsis edilmesi için Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a teklif sunacaklarına da belirten Bekmez, "Yıl sonuna kadar 6'ncı bölge teşvikinden yararlanabilmek için çok az zamanımız kaldı. Bu nedenle OSB'de iş adamlarına acilen arsa tahsisi yapılıp, teşvik belgesi verilmesi lazım. Aksi taktirde şehrimiz ve yatırımcılarımız 6. bölge teşvikinden yararlanamayacak. Bu da şehir ekonomisine olumsuz yansıyacak. Yaşanabilecek olumsuzluğun önüne geçebilmek için Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz'la görüşüp bu sorunu gidermeye çalışacağız." diye konuştu.

Bekmez, toplantıda ayrıca Mısır ve Suriye'de yaşanan iç savaşın sona ermesini isteyerek, "Mısır ve Suriye kanayan yaramız. Bu ülkelerde akan kanın durmasını istiyoruz. Gezi olaylarında Türkiye'ye sözde demokrasi dersi veren iki yüzlü batının Mısır ve Suriye'deki olaylara seyirci kalmasını kınıyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.