ASKON’dan Kırgızistan ile ticari köprü

ASKON’dan Kırgızistan ile ticari köprü

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi, Kırgızistan’ın Türkiye Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev’i misafir etti.

ASKON Konya Şube Binası’nda üyelerle bir araya gelen Kazakbaev, Kırgızistan’ın ticari potansiyelini anlattı. Etkinliği organize eden ASKON Konya Dış İlişkiler Başkanı Burcu Yalnız, Orta Asya için önemli bir ismi misafir ettiklerini dile getirdi. Yalnız, “Bu tür organizasyonlarımızda üyelerimize önemli katkılar sunuyoruz. Bu görüşmeler neticesinde Pazar araştırması yapılarak, yıl içerisinde devam eden süreçte alım heyetleri ve iş gezisi heyetleri olarak çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

KONYA’NIN DİŞ TİCARETİNE KATKI SAĞLIYORUZ

Programda konuşan ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Kırgızistan’ın Konya için önemli bir ülke olduğuna dikkat çekerek, “Bugün çok önemli bir ismi şubemizde ağırlıyoruz. Kırgızistan’ın Türkiye Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev misafirimiz. Kendisi davetimiz üzerine geldi. Ve Konya ile Kırgızistan arasında güçlendireceğimiz ticari bağla ilgili bizlere bilgi verecek. ASKON Konya Şubesi olarak ihracatı artırmaya yönelik çalışmaları önemsiyoruz. Bu gün de bu amaçla bir aradayız. Konyalı üreticilerimizin Orta Asya pazarından daha fazla pay alması güzel bir buluşma oldu. Ben katılımlarından dolayı Kırgızistan’ın Türkiye Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev’e, programı organize eden Dış İlişkiler Komisyon Başkanımız Burcu Yalnız’a ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KONYA VE KIRGIZİSTAN ARASINDA GÜÇLÜ BİR BAĞ VAR

Kırgızistan’ın Türkiye Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev de, bu önemli etkinliği organize ettiği için ASKON Konya Şube Yönetimi’ne teşekkür ederek, “İki ülke arasındaki ilişkilerimiz son derece samimi. Konya da bu noktada büyük önem taşıyor. Güçlü bir sanayi ağına sahip. Ben Konya ve Kırgızistan arasında güçlendirilecek ticari bağ da elimden gelen herşeyi yapacağım. İnanıyorum ki ticaretimiz ve dostluğumuz daha ileri seviyeye çıkacak” diye konuştu.

Program soru-cevap ile devam etti. Katılımcılar etkinlik için ASKON Konya Şube yönetimine teşekkür etti.

Öte yandan ASKON Konya Şubesi yönetimi Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş’ı makamında ziyaret etti. ASKON üyesi firmalar, Cihan Şekerleme, Führer Hidrolik, Yemsa Makine, Zeki Şahin Paslanmaz ve Anadolu Kesici Takımlar firmaları ziyaret edilerek fabrika gezisi düzenlendi. Büyükelçi ve ekibine, Konya ve sanayisi ile ilgili detaylı bilgilendirme yapıldı.

M. ALİ NURULLAHOĞULLARI

Kaynak:M. Ali Nurullahoğulları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.