Arı: ‘İstifa etmedim, görevimin başındayım’

Arı: ‘İstifa etmedim, görevimin başındayım’

Hakkındaki istifa etti yönündeki haberleri değerlendiren BBP Konya İl Başkanı Hüseyin Arı, istifa etmediğini görevinin başında olduğunu söyledi.


Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanı Hüseyin Arı, parti içinde yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Hüseyin Arı, Türkiye'de gerek parti içi demokrasi ve gerekse demokrasinin kurum ve kurallarının en iyi tarzda işletilmesi için gayret ve çaba gösteren en samimi partinin BBP olduğunu söyledi. “Basından izlediğim kadarıyla il başkanlığımdan istifa ettiğim gibi bir yanlış ifade de yer almaktadır” diyen Arı, “Ben istifa etmedim halen BBP Konya il başkanıyım. Olayın esası şöyledir; Bildiğiniz gibi ebedi genel başkanımızın şahadeti neticesinde yaptığımız olağanüstü kongrede delegelerimiz beni de partimizin üst kurulu olan MKYK üyeliğine seçmişlerdir, aynı zamanda Konya, Karaman ve Aksaray illerinin de sorumlu MKYK üyesiyim. Bu durumda teamüller gereği il başkanlığı görevini devretmem gerekiyor, inşallah önümüzdeki günlerde bu görevi bir arkadaşıma devredeceğim. BBP teşkilatımızın her kademesinde görev almak ve görev yapmak benim için şeref ve onur meselesidir. Bildiğiniz gibi bizim inanç kültürümüzde “işi ehline vermemek kıyamet alametidir”  dedir” dedi.
TEKMEN İL BAŞKANLIĞI YÜKÜNÜ TAŞIYAMAZDI
Siyasette de ehliyet (Tecrübe) , liyakat, iyi sicil (güven) ve kariyerin esas alındığını dile getiren Arı, BBP teşkilatlarında mümkün oldukça bu esasların uygulamasına azami gayret sarf ettiklerini açıkladı. Meram İlçe Başkanı Abdülhamit Tekmen ve teşkilatının istifasına da değinen Arı şöyle konuştu: “Meram İlçe başkanımız kıymetli kardeşimiz Abdülhamit Bey siyasete partimizde 6 ay önce başladı, ifade ettikleri gibi Eylül 2009'da Meram ilçe başkanlığı görevini kongreyle aldı. Henüz bu görevde 3 ay gibi kısa bir süre kaldı. İlçe'nin belde teşkilatları, mahalle temsilcilikleri kurulmamıştır. Buradaki görev henüz tamamlanmamıştır. Bu genç ilçe başkanımız istenilen siyasi tecrübe, ehliyet ve liyakate henüz ulaşamamıştır. Böyle bir durumda 2 milyon nüfuslu 31 ilçeden oluşan Konya il başkanlığı gibi ağır bir sorumluluğu yüklenmek en başta kendisine zarar vereceği gibi siyasetten de erken soğumasına neden olacaktır. Bunun içindir ki biz Konya teşkilatı olarak ve BBP genel sekreteri ile birlikte kendisinin bu yükü taşıyamayacağını, daha henüz genç olduğu için basamakları teker teker çıkarak arzu ettiği hedefe ulaşmasının uygun olacağını tavsiye ettik. Genç kardeşlerimize BBP teşkilatı olarak her zaman yanlarında olacağımızı bildirir kendilerine basan sağlık ve mutluluklar diliyoruz.”
HASAN AYHAN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum