Arapça Bilgi Yarışması’nda  ödüller takdim edildi

Arapça Bilgi Yarışması’nda ödüller takdim edildi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği koordinesinde Konya’da gerçekleştirilen, "11. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları Türkiye Finalleri" sonuçlandı.

5 kategoride gerçekleştirilen yarışmalarda lise kademesindeki öğrenciler; Arapça Bilgi Yarışması, Arapça Şiir Okuma Yarışması ve Hüsnühat Yarışması’nda mücadele ettiler. Ortaokul kademesindeki öğrenciler ise Arapça Şarkı Yarışması ve Arapça Şiir Okuma Yarışması’nda yeteneklerini sergilediler.

Yarışmaların ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, dil üzerine inşa edilmiş kültürel ve edebi birikimleri tanımak için yapılan etkinliklerin öğrenme sürecini daha derin ve kalıcı hale getirdiğini belirterek, iki gün gerçekleştirilen yarışmalarla öğrencilerin dil öğrenme konusunda çok önemli bir eşiği aştıklarını ifade etti.

ARAPÇA BİR MEDENİYET DİLİ

Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ağırakça da Arapçanın bir medeniyet dili olduğunu söyleyerek bu yarışmanın önemine vurgu yaptı.

Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen ise yarışmaların imam hatip okullarının ulaştığı seviyeyi gösterdiğini anlattı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda düzenlenen ödül törenine; Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenme Süreçleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı İhsan Erkul, Maarif Vakfı Denetim ve Rehberlik Daire Başkanı Osman Demirgül, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mahmut Zengin ve Erkan Yakışır, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, TİMAV Genel Başkanı Dr. Sami Bayrakçı, Konya ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Arif Bağcı, akademisyenler, eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.