Arap baharı hazan oldu

Arap baharı hazan oldu

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 446.Hafta basın açıklamasını Kayalı Park'ta gerçekleştirdi.

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 446.Hafta basın açıklamasını Kayalı Park'ta gerçekleştirdi. Grubun basın sözcülüğünü Osman Gürel yaptı. Gürel,terör ögütü Siyonist İsrail'in varlığını sürdürebilmesi için bölgede tüm vasıtalar meydana getirilmeye çalıştığını belirtti. Gürel, "Çevresindeki ülkeler ya iç savaşlarla boğuşmakta ya mülteci sorunlarının getirdiği problemlerin içinde bocalamakta ya da siyasal krizlerin çalkantılarıyla zayıf düşmektedir. İşgalci İsrail'in etrafı istikrarsızlaştırılmakta  her birisi ayrı bir sorunla uğraşırılmaktadır.

  Arap Baharı, beklentilerinin Arap hazanına dönmesiyle bölgede var olan mevcut sorunlar katmerlenmiş içinden çıkılamaz bir hale gelmiştir. İsrail'e komşu olmanın bedeli istikrarsızlık ve kargaşayla ödetilmektedir. Mısır, Ürdün, Lübnan ve Suriye her biri ortak ve ayrı ayrı nice sorunlarla uğraşmakta İsrail'e komşu olmanın bedelini ağır bir şekilde ödemektedirler" dedi.

"Suriye iç savaş sarmalının tabii sonucu olarak boşalmakta sayıları milyonları bulan mülteci konumuan düşürülmekte hem diğer ülkelerde sorun hüline getirilip o bölgeler istikrarsızlaştırılmakta hem de Suriye'nin demografik yapısı bozulup ülke insan gücü olarak ta zayıflatılmaktadır" diyen Gürel, "Mevcut şartlar altında  yalnızlaştırılmış ve her türlü destekten mahrum Filistinli hareketler Siyonist rejim karşısında ellerinde ki kıt imkanlarla direnişi sürdürmekte intifada ateşin canlı tutmaya çalışmaktadırlar. Siyonist, rejim ve yandaşları bölgenin istikrarsızlaştırmasıyla isteklerine ulaşabileceklerini düşünseler de İslam ümmetinin basiretli evlatları ve direnişin kararlı çocukları onların bu oyunlarını bozacaktır" ifadelerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.