Araçlar neye göre ve kimden kiralandı?

Araçlar neye göre ve kimden kiralandı?

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Konya Tarım İl Müdürlüğünde kullanılan araçları gündeme getirdi.


TBMM Başkanlığına Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Atilla Kart, “AKP İktidarları döneminde kamu kaynaklarının “hizmet alımı” ya da “kiralama” yoluyla, yandaş ve siyasi ilişkiler içinde kullanılması yaygın ve olağan hale gelmiştir. Bu yöntem uygulanırken kamu hizmeti verimliliği gözardı edilmektedir. Bu durumun çarpıcı örnekleri Konya İl Tarım Müdürlüğü bünyesinde yaşanmaktadır” dedi.
Konya İl Tarım Müdürlüğünün şantiye ve laboratuar bahçesinde 50 civarında ve çoğunluğu yeni olan araçların atıl olarak durduğunu öne süren Atilla Kart, “Bu araçların bir bölümünün makam aracı olduğu, bir bölümünün de binek tipi araçlar olduğu anlaşılmaktadır. Ağırlıklı olarak “BVB” plaka serisini taşıyan bu araçların, önemli bir bölümünün yeni alındığı ya da kiralandığı anlaşılmaktadır” değerlendirmesini yaptı.
Atilla Kart şu soruları yöneltti: “Konya İl Tarım Müdürlüğü bünyesinde kiralama ya da mülkiyet olarak mevcut olan araç sayısı nedir? Bu araçların türü ve niteliği nedir? Hangi amaç ve hizmetler için kullanılmaktadır? Kiralanan araçlar hangi hizmetler için kullanılmaktadır? Bu araçlar hangi firma-firmalardan kiralanmıştır? Kiralama bedeli ve süresi nedir? Hizmet alımı esnasında Kamu İhale Yasası hükümlerine uyulmuş mudur?”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.