Araç kornalarını rast gele kullanmayın

Araç kornalarını rast gele kullanmayın

HAS Parti Selçuklu İlçe Başkanlığı gündelik hayatta yanlış olan ve halkın da huzursuz olmasına neden olan gürültü kirliliği konusunda değerlendirmede bulundu

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Selçuklu İlçe Başkanlığı gündelik hayatta yanlış olan ve halkın da huzursuz olmasına neden olan gürültü kirliliği konusunda değerlendirmede bulunmak için HAS Parti il binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan HAS Parti Selçuklu İlçe Başkanı Ahmet Selim Laleli, Konya’nın artan nüfusunun yanında araç sayısının da arttığını söyleyerek, “Konyamız’ın merkez nüfusu bir milyon 3 bin 373 kişi ile Türkiye’nin 7’inci büyük ili, 1 milyar Doları aşan ihracatıyla da ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayan bir il konumunda bulunuyor. Nüfus artışı, ekonomik büyüme ve yaşam standartlarının değişmesiyle birlikte şehir merkezindeki araç sayısı da Konya Trafik Şube Müdürlüğümüzden aldığımız bilgiye göre 328 bin adet olmuştur” dedi. 

Özel günlerde korna seslerinin daha da yaygınlaştığını söyleyen Laleli, “Düğün, asker uğurlaması ve buna benzer mutluluklarımızı konvoylar oluşturarak ve kornalar çalarak kutlamaktayız. Düğünlerin en yoğun şekilde yaşandığı şu günlerde artık özelikle hafta sonları trafiğe çıkmak çileye dönüşmektedir. Herkesin bizimle beraber eğelenmesini beklemek doğru değildir. Bizim eğlencemiz olduğunda bir başkasının hastasının veya cenazesinin olabileceğini unutmamalıyız. Kendi başımıza geldiğinde kızıyoruz. Ancak bir sonraki haftada aynı hatayı kendimiz yapıyoruz. Bu davranışın geçmişte kalması gerekir ve bu davranıştan kurtulmamızın vakti gelmiştir” diye konuştu. Korna seslerinin azaltılması için eğitimin olması gerektiğini söyleyen Laleli, “Yaşam standartları yüksek, huzurlu ve yaşanabilir bir şehri hep birlikte oluşturmalıyız. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz de bu tür konvoyların trafikte çok ciddi tehlikeler oluşturduğunu ve birçok kazaya sebebiyet verdiklerini belirtmişlerdir. Yine il müftülüğümüz de yolları kapatarak insanların geçişine mani olmanın bir kul hakkı olduğunu belirtmişlerdir. Bu adetlerimizin yasaklarla ve cezalarla değil halkımızın bilinçlenmesiyle ortadan kaldırılabilecektir” ifadelerini kullanarak eğitimin önemine dikkat çekti. İnsan kulağının belli desibelin üzerindeki sesleri kaldıramayacağını dile getiren HAS Parti Selçuklu İlçe Başkanı Ahmet Selim Laleli, “İş sağlığı ve güvenliği uzmanları, gürültünün sinir, saldırganlık işitme kaybı ve uyku bozuklukları gibi pek çok sonuçlar doğurabileceğini belirtmişlerdir. İnsan için 35–55 desibel arası sesler normal, 65–90 desibel arası sesler sürekli işitildiğinde zarar verilebilecek kadar riskli, 90 desibel üzerindeki sesler ise tehlikelidir. Bir jet uçağı kalkışında 150 desibel ses çıkarmaktadır. Bir araç kornası ise 110 desibel ses çıkartmaktadır” dedi.

MUSTAFA ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.