Ap'li Harms: Türkiye'deki İç Siyaset Ve Çevre Sorunları Kaygı Verici

Ap'li Harms: Türkiye'deki İç Siyaset Ve Çevre Sorunları Kaygı Verici

Avrupalı parlamenter Rebecca Harms, Türkiye’de iç siyaset ve çevre ile ilgili son derece kaygı verici gelişmelerin yaşandığını söyledi. Harms, "İstanbul’da nefes alınacak yerlerin gün geçtikçe azaldığı ve az olduğunu hepimiz biliyoruz....

Avrupalı parlamenter Rebecca Harms, Türkiye’de iç siyaset ve çevre ile ilgili son derece kaygı verici gelişmelerin yaşandığını söyledi. Harms, "İstanbul’da nefes alınacak yerlerin gün geçtikçe azaldığı ve az olduğunu hepimiz biliyoruz. Çok büyüyen her kentin yanı sıra İstanbul’un dikkatle planlanmamış, planlamadan yoksun olduğunu gözlemlemek mümkün.” dedi.

Avrupa Parlamentosu’nda 50 milletvekili bulunan Yeşiller-Avrupa Hür İttifakı’nın Eşbaşkanı Rebecca Harms, Validebağ Korusu’nda eylem yapanları ziyaret etti. Harms, eylemcilerle birlikte pankart açıp kaygıları dinledi. Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Harms, “Validebağ Korusunu gezdim, gördüm çok güzel bir yer gerçekten de. İstanbul’da nefes alınacak yerlerin gün geçtikçe azaldığı ve az olduğunu hepimiz biliyoruz. Bence nefes alınan alanların olduğu gibi korunmasının iyi bir fikir olduğu kanısındayım.” diye konuştu.

Almanya’da din görevlilerinin yeşili korumak için kendileriyle birlikte mücadele ettiğini aktaran Harms, “Ben yeşil bir siyasetçiyim. AP Parlementosu grup başkanıyım. Ama kökenim, geldiğim yer Almanya’daki nükleer karşıtı eylemlerdir. Biz nükleer atıklarla ilgili durdurmalar yaptık. Biz halen nükleer atık taşıyan araçları halen bloke ediyoruz. Ama şunu ifade erdim Almanya’daki din görevlileri bizimle yaşana bilir bir çevre için bizle birlikte mücadele etmeyi sürdürüyorlar.” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki iç siyasetin ve çevre ile ilgili gelişmelerin kaygı verici olduğunu belirten Harms, şunları ekledi: “Akkuyu başta olmak üzere çevreyi yakından ilgilendiren problemlerle ilgili bilgiler edindim. Türkiye’nin iç siyasetinde son derece kaygı verici gelişmeler yaşanılıyor. Türkiye’deki çevre sorunlarının aynı oranda kaygı verici olduğunu gözlemledim. Bunlar öncelikli olarak ele alınmalı. Brüksel'e döndüğümde bütün bu meseleleri takip etmeyi sürdüreceğim.”

‘İSTANBUL DİKKATLE PLANLANMIYOR’

İstanbul’u yönetenlerin İstanbul için iyi bir planlanma yapmadığını aktaran Harms, “Çok büyüyen her kentin yanı sıra İstanbul’un dikkatle planlanmamış planlamadan yoksun olduğunu gözlemlemek mümkün. İyi bir yönetim söz konusu olmadığı için insanlar hala kentlere ve İstanbul’a geliyorlar. Ve bu İstanbul’da yaşayan insanların geleceği açısından çokta iyi olmuyor.” açıklamasında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.