Antalya Valisi Türker’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Antalya Valisi Türker’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Antalya Valisi Muammer Türker, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’yle ilgili bir mesaj yayımladı.8 Mart Dünya Kadınlar Günü’yle ilgili Antalya Valisi Muammer Türker bir kutlama mesajı yayımladı. Kadınlara ver...

Antalya Valisi Muammer Türker, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’yle ilgili bir mesaj yayımladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’yle ilgili Antalya Valisi Muammer Türker bir kutlama mesajı yayımladı. Kadınlara verilen değerin uygar toplum olmanın en önemli göstergesi olduğuna da değinen Vali Türker, dünyada diğer ülkelerden önce Atatürk’ün 5 Aralık 1934 tarihinde seçme ve seçilme hakkının Türk kadınlarına verilmesinin kadınlara verilen önem için iyi bir örnek olduğunu belirtti.

“KADINLARIN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN YAPILANLAR YETERLİ DEĞİLDİR”

Kadınların sorunlarının çözümü için gelişmeler sağlanmış olsa da bu gelişmeleri yeterli bulmadığını da belirten Vali Türker şu ifadelere yer verdi:

“Kadınların sorunlarının çözümü konusunda bugüne kadar önemli gelişmeler sağlansa da bunları yeterli görmek mümkün değildir. Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadın haklarının hatırlanması, tartışılması ve sorunlarına çözüm aranması için önemli bir fırsat olarak kullanılmalıdır. Kadınlarımıza yönelik şiddet ve kötü muamelenin önlenmesi, ancak devlet, sivil toplum kuruluşları ve basın yayın kuruluşlarının ortak çabasıyla mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlarımızın, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü ”nü içtenlikle kutluyor, Antalya Halkı’na ve tüm kadınlarımıza sağlıklı ve mutlu bir dünya temennisiyle en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.