Antalya Dünya Liderlerini Ağırlayacak

Antalya Dünya Liderlerini Ağırlayacak

Antalya Valisi Muammer Türker, Türkiye’nin 2015’te dönem başkanlığını yapacağı G20’nin liderler zirvesinin gelecek yıl Antalya’da düzenleneceğini açıkladı.     Antalya Valisi Muammer Türker görevine başladı....

Antalya Valisi Muammer Türker, Türkiye’nin 2015’te dönem başkanlığını yapacağı G20’nin liderler zirvesinin gelecek yıl Antalya’da düzenleneceğini açıkladı.

    Antalya Valisi Muammer Türker görevine başladı. Türker için Antalya Valiliği’nde karşılama töreni düzenlendi. Kurum amirleri tarafından valilik bahçesinde karşılanan Türker, valilik toplantı salonunda yardımcıları ve kaymakamlarla bir araya geldi. Gazetecilerin de bulunduğu toplantıda kısa bir açıklama yapan Türker, ‘marka şehir’ olarak tanımladığı Antalya’nın, İstanbul’dan sonra Türkiye’nin yurt dışında en çok tanınan ikinci şehir olduğunu söyledi. Tarım ve turizm sektörleriyle öne çıkan Antalya’nın yılın 12 ayı, 7 gün 24 saat yaşayan bir şehir olduğunu ifade ederek, “Ben değişik vesilelerle geldim. Toplantılar veya turistik amaç için geldim. Burada çalışmak ilk defa kısmet oluyor. İnşallah 27 yıllık devlet tecrübesi neticesinde elde ettiğimiz bir parça tecrübe varsa onu da Antalyalılar, memleketimizin hizmetine sunmaktan mutluluk duyacağız.” dedi.

    Antalya’nın önünde, Türkiye açısından da çok önemli olduğunu vurguladığı projeler bulunduğuna değinen Vali Türker, “EXPO bunların başında geliyor. Kamu kurumları bakımından da özel sektör bakımından da önceliği olan bir proje. Buna iyi bir şekilde hazırlanmamız gerekiyor. En ufak hatayı kaldırmayan bir çalışma. 2016 yılında filen başlayacağız ama çalışmalar devam ediyor. Gelecek yıl da bütün dünya liderlerini ağırlayacağımız G20 Zirvesi var Antalya’da.” diye konuştu.

    Antalya’dan ‘çok ciddi potansiyele sahip’ bir vilayet olduğunu, bunun harekete geçirilmesi için kamu görevlileri olarak ‘yönlendirici rol’ üstleneceklerini dile getiren Türker, sivil toplumun ve özel sektörün kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Bunlarla birlikte yerel yönetimlerden ve meslek kuruluşlarından gelecek önerilere ve eleştirilere açık olacaklarını kaydeden Türker şöyle konuştu: “Bütün bunlarla müşterek çalışma içinde olacağız. Yöneticilik hayatımda fikre saygı göstermeye çalıştım. Hoşgörü ve empati içinde çalışmaya gayret ettim. Bunu sürdürmeye çalışcağız. Sadece kamu görevlilerinden değil, kamu dışındaki özel sektörden, sivil toplumdan, yerel yönetimlerden çok ciddi öneriler bekliyoruz. Hatta açık söyleyeyim, eleştiri de, gerekiyorsa, bekliyoruz. Fikirlerin farklı olmasını zenginlik olarak görüyoruz.”

    G20 ÜLKELERİ

    G20 ülkelerini Türkiye, İngiltere, Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, Rusya, Avustralya, Brezilya, Arjantin, Hindistan, Çin, Endonezya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore, ABD ve Avrupa Birliği Komisyonu oluşturuyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.