'Anayasamız, Erdoğan Tarafından Fiili Bir Darbe İle Ortadan Kaldırılmıştır'

'Anayasamız, Erdoğan Tarafından Fiili Bir Darbe İle Ortadan Kaldırılmıştır'

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Aytun Çıray, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Teamülleri ben yaratacağım"...

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Aytun Çıray, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Teamülleri ben yaratacağım" diyerek ve AK Parti kongresine katılarak 'cumhurun değil AKP’nin cumhurbaşkanı' olacağını ortaya koyduğunu dile getiren Çıray, CHP'nin daha göreve gelmeden Anayasa ihlâli yapan Erdoğan’ın bu tutumuna dikkat çekmek için yemin törenine katılmadığını ifade etti.

Erdoğan'ın şimdi de CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu’nun 'Siyasi parti lideri gibi konuşuyor' eleştirilerine cevap verdiğini belirten Çıray, şöyle devam etti: "Ben bir cumhurbaşkanı olarak cumhurun başı olarak hükümeti ile iktidarımız ile hiçbir zaman aykırı olmayacağım, önünde engel olmayacağım. Bunu her zaman söyledim. Ben hükümetimin karşısında durup senin yanında mı yer alacaktım?' diyerek Anayasa’yı tanımadığını açıkça ortaya koymuştur."

DAVUTOĞLU'NA SORULAR

Aytun Çıray, Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde Başbakan'ın cevaplaması istemi ile şu soruları sordu:

"Erdoğan’ın bu söylem, tutum ve davranışlarından sonra artık TC Devleti’nin Anayasa’sının varlığından söz edilemez. Bu fiili durum Anayasa ve hukuk devletinin yerine Erdoğan’ın iradesinin geçtiğini açıkça göstermektedir. Anayasa, Erdoğan tarafından tağyir, tebdil ve ilga edilmiştir. Daha açık ifade etmek gerekirse Anayasamız Erdoğan tarafından fiili bir darbe ile ortadan kaldırılmıştır. Anayasa’nın ortadan kaldırılması ve keyfi bir tek parti devleti inşası vatana ihanet suçu kapsamına girer mi girmez mi?

Erdoğan tarafından yaratılan bu keyfi ve fiili duruma sessiz kalmanız darbe suçuna iştirak olarak değerlendirilebilir mi?

Erdoğan başında bulunduğunuz hükümete 'Hükümetim' dediğine göre, siz Başbakanlık elemanı mı oluyorsunuz?" CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.