Anavatan ve DP’de bütünleşme kongresi

Anavatan ve DP’de bütünleşme kongresi

Demokrat Parti ve Anavatan Partisi bütünleşme süreci hafta sonu yapılacak olağanüstü kongre ile tamamlanacak. DP Konya İl Başkanı Mehmet Ali Çiftkay, Türkiyenin Demokrat Parti misyonuna ihtiyacı olduğunu söyledi.


‘YEPYENİ BİR TÜRKİYE İÇİN BÜTÜNLEŞİYORUZ’
DP İl Teşkilatı’nda partililerle birlikte bütünleşme kongresi ve ülke gündemini değerlendiren Mehmet Ali Çiftkaya, 26 yıllık ayrılığa bütünleşme ile son verileceğini ifade ederek, kongreden sonra Anavatanlıların Demokrat Parti çatısı altında eşit şekilde temsil imkanını bulacağına işaret etti.
Bütünleşmenin önemine dikkat çeken Mehmet Ali Çiftkaya, “Milleti kamplaştırmadan, bölmeden, kırmadan, herkesin ortak olan sorunlarını çözmek için siyasete ihtiyaç vardır. Merkez siyaset işte bunun kapısıdır. Bu bütünleşme tarlaya giren traktör, toprağa su akıtmak, havada jetler uçurmak demektir. Bu bütünleşme, Türkiye’nin 1946’dan beri yaptığı tüm atılımların altındaki imzanın geleceğe taşınması demektir. Bu bütünleşme, merkez siyasetin toparlanmasıdır” değerlendirmesini yaptı.
‘SON YAŞANANLAR DP MİSYONUNA OLAN İHTİYACI GÖSTERİYOR’
Demokrat Parti iktidarına her geçen gün ihtiyacın arttığını ileri süren Mehmet Ali Çiftkaya, şunları kaydetti: “Son yaşadığımız olaylar DP misyonuna ne kadar şiddetle ihtiyaç olduğunu gözler önüne sermektedir. Ülkeyi idare eden liyakatsız ve muktedir olmayan iktidar terör örgütü PKK’nın yol haritasını açılım olarak milletimize hazmettirmeye çalışmaktadır.”
Mehmet Ali Çiftkaya, 34 PKK’lı teröristin teslim sürecinde yaşananların kabul edilemez olduğuna da vurgu yaparak, bu konuda hükümeti eleştirdi.
Kürt, Alevi, YÖK, çift başlı yargı, yargının ve TSK’nın siyasete müdahale ve başörtüsü sorununun sivil bir anayasa ve bunun uygulama kültürünün yerleşmesiyle çözüleceğine işaret eden Çiftkaya, hükümeti bu konuların çözümünde samimi olmamak ve bedel ödemeyi göze almamakla suçladı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.