Anamur, Yunanistan’ın Arta Şehriyle Eğitim Projesi Yürütecek

Anamur, Yunanistan’ın Arta Şehriyle Eğitim Projesi Yürütecek

Mersin’in Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yunanistan’ın Arta şehri Milli Eğitim Müdürlüğü ile “E-Services Education” projesi yürütecek. Proje ile çok amaçlı yenilikçi bir e-öğrenme aracı oluşturul...

Mersin’in Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yunanistan’ın Arta şehri Milli Eğitim Müdürlüğü ile “E-Services Education” projesi yürütecek. Proje ile çok amaçlı yenilikçi bir e-öğrenme aracı oluşturularak, öğretmenler tarafından öğrencilerin seviyelerine uygun olarak elektronik ders içerikleri yapılıp servise sunulacak.

“E-Services Education” projesinin açılış toplantısı, 7 kişiden oluşan Yunan heyetle Anamur Öğretmenevi’nde yapıldı. Toplantıya, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan ve projede görev alan öğretmenleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Koca, Mersin’in özellikle Avrupa Birliği projeleri açısından Türkiye çapındaki başarılı konumuna dikkat çekti. Koca, Türkiye Ulusal Ajansı’nın açıkladığı 2015 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi (Karma), Mesleki Eğitim ve Yetişkin Eğitimi Ana Eylem 2 (KA2) Stratejik Ortaklıklar Projeleri Başvuru Sonuçları arasında Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan “E-Services Education” isimli projenin, Türkiye’de kabul edilen 17 proje arasında en yüksek bütçeye sahip ikinci proje olarak yer almasının kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürü Dağıstan ve Arta Orta Öğretim Müdürü Ioannis Georgogiannis’in konuşmalarının ardından, proje ve proje ortaklarının tanıtımı yapıldı.

”E-Services Education” projesi 36 ay sürecek. Projenin yurt dışı ortakları Yunanistan’ın Arta şehrinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve bir ortaöğretim kurumu ile Trikala şehrinde bulunan AKETH Eğitim ve Gelişim Merkezi, yerel ortakları ise Anamur Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Zehra Marulyalı Spor Kulübü. Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülecek projede, farklı eğitim gruplarının erişebileceği, çok amaçlı yenilikçi bir e-öğrenme aracı oluşturmak ve eğitime entegre etmek amacıyla öğretmenler tarafından öğrencilerin seviyelerine uygun olarak elektronik ders içerikleri oluşturulacak ve hazırlanan platform üzerinden servise sunulacak.

Platformda ayrıca Online İngilizce Dil Kursu ve ailelere yönelik rehberlik çalışmaları yer alacak. Proje kapsamında 3 yıl süresince hem yerelde hem de Yunanistan’da proje yönetim toplantıları, öğretmen eğitimi ve konferanslar düzenlenerek toplamda 111 hareketlilik gerçekleştirilecek. Aynı şekilde Anamur’da da Yunanistan’dan gelecek olan eğitim çalışanları ile proje çalışmaları gerçekleştirilecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.