'Amcam Daha Önceki Göçükten Sağ Salim Çıktı, Buradan Da Çıkacak'

'Amcam Daha Önceki Göçükten Sağ Salim Çıktı, Buradan Da Çıkacak'

Karaman Ermenek'te ki maden ocağında mahsur kalan 18 işçiden biri olan Recep Çiloğlu’nun(57) yeğeni Savaş Çiloğlu, “Amcam çok tecrübeli madenci. Daha önce de zaten göçükte kaldı, hepsinden sağ salim çıktı. Göçükten çıkarken arkadaşlarının...

Karaman Ermenek'te ki maden ocağında mahsur kalan 18 işçiden biri olan Recep Çiloğlu’nun(57) yeğeni Savaş Çiloğlu, “Amcam çok tecrübeli madenci. Daha önce de zaten göçükte kaldı, hepsinden sağ salim çıktı. Göçükten çıkarken arkadaşlarının hayatını kurtararak çıktı. Amcam bir kahraman.” dedi.

Ermenek'teki maden ocağında mahsur kalan 18 işçiden birinin amcası olduğunu söyleyen Savaş Çiloğlu, “İçeridekilerden biri amcam Recep Çiloğlu bu ocağın da şefi. Zonguldak’tan olayı duyar duymaz geldik.” diye konuştu.

Su baskınının yaşandığı maden ocağında yapılan çalışmalara tepki gösteren Çiloğlu, ”Biz buraya geldik ama iki gündür burada yaşanan olumsuzlukları paylaşmak istiyorum. Su tahliyesinde kullanılacak olan bir boru var. 100 plastik boru, başında 80 kişi var. Kimse ne yapacağını bilmiyor. Başında uzman yetkili yok. Zonguldak’ta bu tür olaylara çok alışkın olduğumuz için olayı gördük. İçerideki amcamın oğlu, yardım ettiler, o şekilde kurtulmuştu. Zonguldak’ta yer altı tahliye ekibinde çalışan işçiler olduğu gibi yer üstünde de aynı şekilde çalışacak ekibin hazır olması gerekir. Böyle bir ekip yoksa bile bundan sonraki olaylarda yapılmasında çok fayda olacağını düşünüyorum.” açıklamasında bulundu.

OĞLU DA MADENCİ

Amcası Recep Çiloğlu hakkında bilgi veren yeğeni Çiloğlu, “Amcamın iki kız bir oğlu var. Oğlu Zonguldak’ta madenci. Amcam çok tecrübeli madenci. Daha önce de zaten göçükte kaldı, hepsinden sağ salim çıktı. Göçükten çıkarken arkadaşlarının hayatını kurtararak çıktı. Amcam bir kahramandı.” dedi.

Çiloğlu, bu tür sürprizlere alışkın olduğu için amcasından burada bir sürpriz beklediğini ifade ederek, “İnşallah Allah bize bunu nasip eder.” şeklinde konuştu. Çiloğlu, konuşmasını, “Su baskınlarında kurtulmak için kaçacak yer bulabilirlerse nefeslik yer bulabilirlerse, oralara ulaşabilirse umut ediyoruz, kurtulur. Amcam 20 yıl önce açık ocaktan madenden emekli oldu. 20 yıldır da Türkiye’nin birçok illerinde ocak şefi olarak kendi isteğiyle çalışıyordu ve bu mesleği severek yapıyordu.” diye tamamladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.