Amatörlere gece maçı uygulaması

Amatörlere gece maçı uygulaması

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Konyada, bir ilki daha gerçekleştirerek amatör küme resmi futbol maçını gece oynattı.

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Konya’da, bir ilki daha gerçekleştirerek amatör küme resmi futbol maçını gece oynattı. Konya Amatör Küme 2012-2013 Futbol Sezonu’nda takımlara yeni bir hizmet sunma noktasında, pazar günü bile olsa; sanayi bölgesinde fabrikalarda mesai yapan ve tatil günlerinde bile çeşitli mağazalarda çalışmak zorunda kalan gençleri ve takım kurmakta zorlanan spor kulüplerini rahatlatmak adına gece maçını uygulamaya soktu. Bu sebeble hafta başında takımların istekleri doğrultusunda haftalık fikstürü buna göre uyarlayan Konya Futbol İl Temsilciliği, tertip komitesi bu uygulamadan oldukça memnun ve takım yöneticileride büyük kolaylık sağlandığını belirterek teşekkür ediyorlar. Gece maçı uygulaması şuan itibarıyla ışıkları gece maçı oynamaya oldukça elverişli olan, Şehit Muharrem Stadı’nda ilk maç geçtiğimiz haftalarda Konya Monivaspor ve Havzanspor takımları arasında oynanmıştır. Takımların olumlu bakışının yanı sıra, hakem triosunun, seyirci ve taraftarların oldukça memnun kaldıkları ve bu maçların çoğalması dileklerinde bulundular.

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, yaptığı açıklamada; “Konya’da bir ilk olan hatta Türkiye’de bile belki ilk olan amatörlerde gece maçı oynanmasının hayata geçirilmesi takımları memnun ettiği kadar bizlerin işlerini kolaylaştırdığını, gece oynanan profesyonel maçları televizyon ve stadyumlarda seyreden oyuncuların ve maçları yöneten hakemlerin ilk defa gece maçı oynayarak bu hissi yaşayarak ileride yönetecekleri ve oynayacakları üst düzey maçlarda zorlanmayacaklarını belirtmiştir. Ayrıca Selçuklu Belediyesi tarafından ışıklandırılması yapılan Şehit Muharrem Samur Stadı’nın yanı sıra federasyonumuza 10 yıllık kullanım hakkı verilen Şehit Süleyman Ballan Spor Tesisleri’nde de bu uygulamayı yapmak istediklerini söyleyerek emeği geçen tüm paydaşlara ayrı ayrı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.