Amatör’de heyecan sona yaklaşıyor

Amatör’de heyecan sona yaklaşıyor

Futbol Amatör Küme Süper Grupta 12. hafta geride kaldı.

Beyşehir Belediyespor’un bu hafta Bozkır’da oynayacağı karşılaşma kar nedeniyle ertelendi. Göl temsilcisi karşılaşma oynamamasına rağmen liderliğini devam ettirdi.  Liderin en yakın takipçisi Selçuklu Belediyespor ligde küme düşmeme mücadelesi veren Sanayispor’u 6-0’la geçip ikinci sıradaki yerini korudu. 3. sırada bulunan ve zirveyi takip eden Muhasebe Gençlerspor ise, Stadspor’u 7-1’lik farklı skorla yenip puanını 28 yaptı Demirspor’un ligden çekilmesi nedeniyle Ereğlispor haftayı maç yapmadan 3-0’lık hükmen galibiyetle tamamladı. Süper Grupta haftanın en ilginç mücadelesi Cihanbeyli’de oynandı. Kuluspor ev sahibi ekibi 5-1 yenerek küme düşme hattından uzaklaştı. Bozkır’da oynanması gereken Bozkır Gençlerbirliği-Beyşehir Belediyespor maçı, Bozkır’da oynanacak Bozkır Gençlerbirilği Beyşehir Belediyespor maçı ise kar yağışı nedeniyle ertelendi.
A GRUBUNDA MÜTHİŞ ÇEKİŞME
Ligin sonu yaklaştıkça A Grubunda heyecan son haddine geldi. Grupta alt sırada 4 takım kümede kalma mücadelesi verirken üst tarafta ise 3 takım kıyasıya liderlik yarışı içerisinde.  Lider Selçukspor, Ladikspor deplasmanında beklemediği bir yenilgi aldı. Deplasmanda küme düşmeme mücadelesi veren Ladikspor lideri 1-0 yenerek kümede kalma adına büyük bir adım attı.  Sarı-lacivertliler ise bu sonuca rağmen maç fazlası ile liderliği korudu. İkinci sıradaki Karapınar Belediyespor ile Seydişehirgücü’nün oynayacağı karşılaşma hava kar engeline takıldı. Selçukspor’a yenilerek koltuğu devreden İçeri Çumra Belediyespor, ligde kalma çabası veren Konya Başakspor’a 3-1 yenildi. Bu sonuçla İçeri Çumra zirveden uzaklaşırken Başakspor ise rakiplerinin kazandığı haftada kazanarak kümede kalma şansını deam ettirdi. Derespor Havzanspor’u 2-1 yenip zirve ortaklarına arasına girerken rakibini de ateş hattına itti.
KADINHANI BELEDİYESPOR SÜPER GRUPTA
B Grubunun ve 1.Kümenin tek namaglup takımı Kadınhanı Belediyespor, Ilgınspor’la deplasmanda oynadığı maçı 6-0 kazanarak şampiyonluğunu ilan ederken düşmemek için çırpınan rakibini tamamen tabanda bıraktı. Siyah-beyazlılar gelecek sezon Süper Grup’ta mücadele edecek. İkinci sıradaki Maliyespor, rahat bir karşılaşma sonrası Mobilyacılar Sitespor’u 3-0’la geçti ve Süper Gruba yükselme yolunda büyük avantaj elde etti. Durak Ö.Akkanat YİBO, konuk ettiği Yeni Meramspor’u 6-0 yenip kalan iki haftaya iddiasını taşıdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.