Altı bin iddiası

Altı bin iddiası

Dün askıya çıkarılan KTO seçmen listeleriyle ilgili olarak Başkan Adayı Ali Sarıdan çarpıcı iddia: Listelerde 6 bine yakın üyenin ismi yok

SEÇMEN LİSTELERİ ASILDI, ANCAK…

Konya Ticaret Odası (KTO) 10 Ocak’ta yapılacak seçimlerde oy kullanacak üyelerin seçmen listelerin askıya çıkardı. Oda binasının giriş katında panoya asılan seçmen listelerinin başında bir görevli bekletiliyor. Listede isminin olup olmadığını öğrenmek isteyen üyeler ise yaklaşık 2 metre yükseklikte olan listeye bakmak için büyük çaba sarf ediyor. Çünkü listelerin yerinden alınmasının yasak olduğu ifade ediliyor.
6 BİNE YAKIN ÜYENİN İSMİ LİSTEDE YER ALMIYOR
Seçmen listelerini büyük zorluklarla edindiklerini ifade eden Doğru Adım Hareketi’nin KTO Başkan Adayı Ali Sarı, bu listelerde yaklaşık 6 bine yakın üyenin isminin olmadığını belirlediklerini vurguladı. Neredeyse yüzde 26 oranında yani 6 bine yakın üyenin seçimlerde oy kullanamayacak hale getirildiğinin altını çizen Ali Sarı, bu durumu ‘resmen kurgulanmış hile’ olarak değerlendirdi.
BANKALARDA FAİZDE 134 TRİLYON VAR MI?
Listelerde ismi olmayanların 3 gün içerisinde itiraz edebileceğini aktaran Ali Sarı, itiraz sürecinin çok uğraş gerektirdiğini ve sıkıntılı olduğunu belirtti. Ali Sarı, KTO’nun bankalarda faizde 134 trilyon parasının olduğu yönünde rivayetler olduğunu da anımsatarak, Hüseyin Üzülmez’e televizyonlarda tartışmak için meydan okudu. Ali Sarı, “Korkunun ecele faydası yok. Biz Konya’yız, mahşeri vicdanız” diyerek, seçimleri kazanacaklarını söyledi.

Seçmen listelerinde 6 bine yakın üyenin ismi yok

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkan Adayı Ali Sarı, oda üyelerine ait seçmen listelerinde 6 bine yakın üyenin isminin olmadığını belirlediklerini ifade ederek, “Bu resmen kurgulanmış hile” değerlendirmesini yaptı. Ali Sarı, ne kadar haksızlık yapılırsa yapılsın seçimleri kazanacaklarını vurgulayarak, “Korkunun ecele faydası yok. Biz Konya’yız, mahşeri vicdanız” dedi.
KTO SEÇİM TARİHİNDE HİÇ RASTLANMADIK HİLELER YAPILIYOR
KTO üyelerine ait seçmen listelerinin dün itibariyle oda binasında askıya çıkarılmasının ardından yaşanan süreci düzenlediği basın toplantısında değerlendiren KTO Başkan Adayı Ali Sarı, önemli açıklamalarda bulundu. Doğru Adım Hareketi olarak 6 ayı aşkındır KTO seçimlerine hazırlandıklarını anımsatan Ali Sarı, bugüne kadar birçok defa seçmen listelerini oda yönetiminden istemelerine rağmen kendilerine verilmediğini söyledi. Ali Sarı, kendilerinin güçlü bir ekiple 20 bin üyenin isimlerini tek tek çıkardıklarını belirtti. Dün itibariyle askıya çıkarılan listelerde üyelerin kendi isimlerini kontrol ettiklerini kaydeden Sarı, bu listelerin fotoğraflarını çekerek taradıklarını aktardı. Ali Sarı, Konya Ticaret Odası seçimleri tarihinde hiç rastlanmadık hilelerin yapıldığını ortaya çıkardıklarını vurguladı. Ali Sarı, askıya çıkarılan listelerde mesleğinde duayen olan ve listede birinci sırada yer alan birçok kişinin isminin bulunmadığını belirlediklerini açıkladı. Yaşanan olaya ilişkin örnekler de sunan Ali Sarı, “48. Halıcılar Komitesi’nde bizim çıkardığımız listede 109 üye yer alıyor. Askıya çıkarılan listede ise 86 tane üye var. Bize oy vermesi muhtemel üyeler ve bizim aday olarak belirlediğimiz kişiler listede yer almadı. Benim ortağı olduğum şirketin yer aldığı komitede ismim yok” değerlendirmesini yaptı.
6 BİNE YAKIN ÜYENİN İSMİ LİSTELERDE YOK
Neredeyse yüzde 26 oranında yani 6 bine yakın üyenin seçimlerde oy kullanamayacak hale getirildiğinin altını çizen Ali Sarı, bunu yapanları sert bir dille kınarken, yapılan haksızlıklara rağmen Doğru Adım Hareketi’nin seçimleri kazanacağını söyledi. KTO seçimlerine katılımın yüzde 40 dolaylarında olduğunu hatırlatan Ali Sarı konuşmasına şöyle devam etti: “Askıya çıkarılan listede isimleri olmayanlar en düşük yüzde 20 olsa 4 bin üye eder. Seçime yüzde 40 oranında katılımın olduğu düşünülürse listede ismi olmayan 4 bin kişi oy verse kazanırım.”
Ali Sarı, ifade ettiği hileleri yapanlara da meydan okuyarak, istedikleri televizyonda tartışmaya hazır olduğunu vurguladı. Tartışmaya neden hazır olduğunu da açıklayan Ali Sarı, “Hileleri neden yaptıklarını kamuoyuna hesap vermeleri gerekir” mesajı verdi.
Listelerde ismi olmayanların itiraz süresinin 3 gün olduğunu aktaran Ali Sarı, üyenin bu 3 günlük süre içerisinde yapması gereken zorlu işlemleri şöyle ifade etti: “Askıya çıkarılan listede ismini görmeyen üye önce KTO’ya giderek 12 YTL verip üyelik belgesini alacak. Buradan vergi dairesine gidip borcu olmadığına dair belge alması gerekiyor. Borcu varsa, borcunu ödüyor. Zaten piyasanın sıkıntılı olduğu bir dönemde herkesin belli miktarda vergi borcu bulunur. Buradan aldığı belge ile ilçe seçim kuruluna gidip dilekçe yazacak. 17 YTL daha verip yetki belgesini alacak. Ayrıca KTO 32 YTL daha para alıyormuş, bunun haricinde para verme zorunluluğu yok. Bu konuda üyeleri uyarıyoruz.”
Sıkıntılı bir ortamda 3 günlük süre içerisinde bir üyenin bu kadar süreci aşarak yetki belgesini almasının zorluğuna dikkat çeken Ali Sarı, “Bu resmen kurgulanmış hile. Yaptıkları yanlarına kâr kalmayacak. Ne kadar haksızlık yapılırsa yapılsın seçimleri kazanacağız” dedi.
BANKALARDA FAİZDE 134 TRİLYON VAR MI?
Ali Sarı, ayrıca bir rivayete göre KTO’nun bankalarda faizde 134 trilyonunun bulunduğunu da açıklayarak, şunları söyledi: “Bu kadar parası varken, neden seçim süreciyle ilgili küçükte olsa bilgilendirmek amacıyla ilan yayınlamıyor. Demokratik seçimlerde seçim takvim sürecini duyurmak o seçimi yapacak kurumun asli görevidir. Daha önce KTO seçimleri bir defa ertelendi, bu kimseye duyurulmadı. Şimdi yine seçim süreci başladı, ancak kamuoyu ve ilgililerle paylaşmadan ‘yangından mal kaçırır’ gibi seçim sürecine gidiliyor. Kamuoyunu bilgilendirme görevini biz yapıyoruz, üyelerin neler yapması konusunda ilanlar veriyoruz.”
Bir gazetecinin yapılan hileleri kast ederek ‘mevcut yönetim seçimi kaybedeceğim endişesiyle mi yapıyor?’ sorusuna Ali Sarı, şu cevabı verdi: “Korkudan kaynaklanan davranış. Korkunun ecele faydası yok. Biz Konya’yız, mahşeri vicdanız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum