Alperenlerden,DTP’ye hediye bayrak

Alperenlerden,DTP’ye hediye bayrak

Konya Alperen Ocakları, Meclis kürsüsünde Kürtçe konuşarak yankı uyandıran Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türke tepkilerini dile getirmek için PTT binası önünde basın açıklaması yaptı.

 Açıklamada DTP nin her fırsatta Türlükten, Türkçe’den ve Türk bayrağından rahatsız olduğunu söyleyen Konya Alperen Ocakları Başkanı Remzi Babadostu, “Ahmet Türk meclis kürsüsünde Kürtçe konuşarak bunu ispat etmiştir” dedi.
Kürt asıllı vatandaşların kendi özel hayatlarında kendi dillerini konuşmalarının hiçbir sakıncasının olmadığını ifade eden Babadostu, “Lakin ortak anlaşma yeri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde başka bir dil konuşmak abesle iştigaldir. Zaten meşrutiyetine inanmadığımız bu parti, bu çıkışı ile Türkiye’deki huzur ortamından rahatsız olduklarının ve  bu ortamı nasıl karmaşaya çevirebilirim düşüncelerinin ispatıdır” diye konuştu. DTP’yi elindeki belediyelerin imkanlarını terör örgütü ve yandaşları için nemalanacak bir kurum gibi görmekle suçlayan Babadostu, yerel seçimlerin artmasıyla bu kesimin karmaşayı arttırma çabası içerisinde olduğunun altını çizdi. “DTP, nedense organizasyonlarında Türk bayrağı sıkıntısı çekiyor” diyen Babadostu, “Alperen Ocakları olarak tüm ülkedeki temsilciliklerimizden bu partiye Türk bayrağı hediye ediyoruz. Bundan sonraki organizasyonlarında sıkıntı çekmemeleri için gönüllü Türk bayrağı sponsorluğu teklif ediyoruz” şeklinde konuştu.
Odasında Türk bayrağı asılı olan ve masasında Türkçe sözlük bulunan bir DTP Genel Merkezi’nin daha şuurlu çıkışlar yapabileceklerini düşündüklerini belirten Ocak Başkanı Babadostu, son olarak şunları söyledi: “Ahmet Türk’e de kendini ifade edebilmek noktasında Türk dilinin yetip de artacağını hatırlatmak için Türkçe sözlük de gönderiyoruz.” Açıklamanın ardından Alperen Ocakları üyesi grup PTT binasına girerek bayrağı ve sözlüğü DTP’ nin Ankara Ulus’taki Genel Merkezi’ne postaladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.