Almatı’da Silahlı Soygun: 1 Ölü, Bir Yaralı

Almatı’da Silahlı Soygun: 1 Ölü, Bir Yaralı

Kazakistan’ın eski başkenti Almatı’da silahlı iki kişi tarafından takip edilen kurye paraları vermeyince sokak ortasında vurularak öldürüldü.

Kazakistan’ın eski başkenti Almatı’da silahlı iki kişi tarafından takip edilen kurye paraları vermeyince sokak ortasında vurularak öldürüldü. Saldırganlar kuryede bulunan 4 milyon tengeyi (yaklaşık 26 bin dolar) alarak olay yerinden kaçtı.

Görgü tanıklarına göre yerel saat ile 09.30'da (TSİ 06.30) meydana gelen olayda Almatı’nın en işlek caddelerinden biri olan Satbayeva Mira adresindeki bulunan firma şubesinden yaklaşık 4 milyon tenge parayı teslim alan kurye arabasına yöneldiği sırada silahlı iki kişi tarafından darp edildi. Parayı vermek istemeyen kurye silahlı saldırganlarla bir süre mücadele ettikten sonra saldırganlardan biri silahını ateşleyerek kuryeyi olay yerinde öldürdü. Olayda kurye ile birlikte bulunan arkadaşının da yine silahlı saldırganlar tarafından vurulduğu ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Saldırı ile ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatılırken saldırganların yakalanması için emniyet güçleri harekete geçti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.