Almanya’yı Dolaşan Merkel Kendi Seçim Bölgesinde Yok

Almanya’yı Dolaşan Merkel Kendi Seçim Bölgesinde Yok

Almanya 22 Eylül tarihinde yapılacak federal seçimlere günler kala yavaş yavaş seçim havasına bürünüyor.

Almanya 22 Eylül tarihinde yapılacak federal seçimlere günler kala yavaş yavaş seçim havasına bürünüyor. Seçim bölgesindeki rakipleri ise Hıristiyan Demokrat Parti'nin (CDU) adayı Başbakan Angela Merkel’le karşı karşıya gelip tartışamamaktan yakınıyor.

Son seçimde oyların yüzde 49,3’ünü alarak rakiplerine fark atan Merkel’e karşı seçim bölgesinde Sol Parti’den Kerstin Kassner, Yeşiller'den Claudia Müller ve Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) Sonja Steffen yarışıyor. Sol Parti adayı Kerstin Kassner, Merkel ile tartışmanın kendisini test etmek açısından da önemli olduğunu söyleyerek “Böyle bir şey olursa asıl o zaman seçim renkli ve heyecan verici olur.” dedi.

Yeşiller adayı Claudia Müller de Merkel’in seçim bölgesinde görünmediğini ifade ederek, “Burada olmayan bir kişi hakkında bir şey söylememiz doğru olmaz.” şeklinde açıklama yaptı. SPD adayı Sonja Steffen de “Merkel, seçim bölgesinde tartışma programlarına ya bir temsilci gönderiyor yada katılmayacağını bildiriyor.” şeklinde konuştu.

Merkel’in seçim bölgesindeki bürosu bu tür talepleri Berlin bürosuna yönlendirirken, Berlin bürosu ise Merkel’in Almanya’nın başbakan adayı olmasından dolayı çok seyahat etmesi gerektiğini, buna rağmen seçim bölgesine de yeterince zaman ayırdığını ve vatandaşlarla bir araya geldiğini duyurdu.

Mecklenburg Vorpommern eyaletinde 1 milyon 400 bin seçmen bulunuyor. En son seçimde yüzde 63 oranında oy kullanılan eyalette CDU birinci parti olurken, Sol Parti ikinci ve SPD ise ancak üçüncü parti olabilmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.