Almanya'nın Düşük Gelirli Oranı Avrupa'dan Yüksek

Almanya'nın Düşük Gelirli Oranı Avrupa'dan Yüksek

İş Piyasası ve Meslek Araştırmaları Enstitüsü'nün (IAB) yürüttüğü araştırmanın sonuçlarına göre 2010 yılında Almanya'da çalışanların dörtte birinin saat ücreti brüt 9,54 Euro'nun altında kaldı.

İş Piyasası ve Meslek Araştırmaları Enstitüsü'nün (IAB) yürüttüğü araştırmanın sonuçlarına göre 2010 yılında Almanya'da çalışanların dörtte birinin saat ücreti brüt 9,54 Euro'nun altında kaldı. Buna göre Almanya'daki düşük gelirlilerin oranı Avrupa'nın üzerinde çıktı. Sadece tam zamanlı çalışanlar göz önünde bulundurulduğunda ise Almanya'nın oranı Avrupa ortalamasının altında kalıyor.

Uluslararası tüm araştırmalardaki gibi IAB'nin araştırmasında da düşük gelir seviyesi olarak gelir medyanın üçte ikisi belirlendi. Bir dağılımdaki tüm sayıları küçükten büyüğe dizdiğinizde ortadaki değere o dağılımın medyanı deniyor, listedeki değerlerin yarısı medyanın sağında diğer yarısı da solunda yer alıyor. Düşük gelirlilerin genel dağılıma bakıldığında kadınların, gençlerin, düşük nitelikli iş gücü sahiplerinin, yabancıların, sözleşmeli çalışanların ve küçük işletmelerde çalışanların ağırlıkta olduğu dikkat çekiyor. Almanya'daki düşük gelirlilerin yüzde 80'inden fazlasının meslek eğitimi almış kişilerden olması da araştırmanın öne çıkan sonuçlarından. Düşük gelirli çalışanların sayısının 90'lardan beri düzenli olarak yükseldiğini belirten araştırmacılar, fakirleşme riskinin sadece bireysel brüt gelirle açıklanamayacağını, vergi sisteminin ve sosyal ödemelerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.