Almanya'daki Çevre Bakanı: İklimi Korumak İçin Derhal Harekete Geçilmeli

Almanya'daki Çevre Bakanı: İklimi Korumak İçin Derhal Harekete Geçilmeli

Geçtiğimiz günlerde, Hükümetler arası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) Kopenhag’da beşinci değerlendirme raporunu açıkladı. IPCC daha önceki üç raporda dünya genelinde iklim değişikliğinin gözlemlendiğini ve bunun çevreyi, ekonomiyi...

Geçtiğimiz günlerde, Hükümetler arası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) Kopenhag’da beşinci değerlendirme raporunu açıkladı. IPCC daha önceki üç raporda dünya genelinde iklim değişikliğinin gözlemlendiğini ve bunun çevreyi, ekonomiyi ve toplumu nasıl etkilediğini göstermişti. Bu sene açıklanan raporda ise daha önce sunulan üç raporu birleştirerek politikacılara net önerileri sunuyor. IPCC’nin en son raporunda belirtilen iklimi koruma adına alınan önlemlerden; fosil yakıtların vergilendirilmesi, kömür sübvansiyonlarının kaldırılması, enerji verimliliği önlemlerine ve yenilebilir enerjiye finansın teşvik edilmesi dikkat çekiyor.

Hessen Çevre Bakanı Priska Hinz, IPCC’nin taleplerini kabul ettiklerini, aksi takdirde bunun bölge için olumsuz etkisi olabileceği konusunda uyarıda bulundu. IPCC’nin açıkladığı raporu değerlendiren bakan, "Hessen eyaletinin de küresel ısınmanın önüne geçmek için katkılar yapması gerekiyor." dedi. Hinz iklim değişikliği konusunda derhal harekete geçilmesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti: “IPCC gibi kurumlar küresel iklim değişikliği konusundaki tartışmalarda önemlidir. O bize bilimsel objektif öneriler sunmakta ve bizim iklimimize etkilemek için ne kadar vaktimizin kaldığını gösteriyor. Neyse ki, bu iki derecelik bir artış, küresel ısınmayı önlemek için çok geç değil. Fakat zaman geçiyor ve nihayetinde daha aktif olmamız gerekiyor. Ne kadar geç hareket edilirse, o kadar şiddetli ve pahalı olacak.”

Hessen eyaletinde 20'inci yüzyılın başından bu yana yıllık ortalama sıcaklık 0,8 derece artmış durumda. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.