Almanya'da Partiler Sosyal Medyaya Odaklandı

Almanya'da Partiler Sosyal Medyaya Odaklandı

Almanya’da son birkaç senedir her partinin bir basın ve internet sorumlusu var. Seçmenin siyasetçiyle yüz yüze memleket meselelerini görüşmesinin mümkün olmasından sonra vazgeçilmez hale gelen internet sorumluları bu mecraya parti programlarını daha anla.

Almanya’da son birkaç senedir her partinin bir basın ve internet sorumlusu var. Seçmenin siyasetçiyle yüz yüze memleket meselelerini görüşmesinin mümkün olmasından sonra vazgeçilmez hale gelen internet sorumluları bu mecraya parti programlarını daha anlaşılır bir şekilde anlatmanın yanı sıra siyasi gelişmeler karşısında seçmenin tavrını anında öğrenmek için ihtiyaç duyuyor.

Korsanlar Partisi ile birlikte Alman siyasetinde daha görünür ve tartışılır hale gelen sosyal medyada, araştırmalara göre hala Korsanlar en aktif siyasi parti. Korsanları sırasıyla Yeşiller, Sosyal Demokratlar (SPD), Hıristiyan Demokratlar (CDU) ve diğer partiler takip ediyor. Online strateji danışmanı ve sosyal medya uzmanı Ferit Demir, Facebook’ta en fazla takip edilen siyasi liderlerin 236 bin ile CDU/Angela Merkel, 40 bin ile SPD/Sigmar Gabriel ve 29 bin ile Yeşiller/Cem Özdemir olduğunu kaydetti. Sosyal medya uzmanı Demir ayrıca partinin tarihi geçmişi ne kadar eskiyse sosyal medyaya ilgisinin ve bu mecrayı kullanma beceresinin o denli az olduğunu ifade etti.

CDU Basın ve İnternet Sorumlusu Jochen Blind, kendilerine uygun düşen tüm sosyal ağların içinde olmaya gayret ettiklerini ama özellikle en geniş kapsamlı olan Facebook, Twitter ve Youtube’a odaklandıklarını söylüyor

SPD'nin internet sorumlusu Julian Lange ise internet kullanımı konusunda duyarlılığı artıran ilk partilerden olduklarını belirtiyor, "Partimizin online seçim kampanyası üç merkezi başlıktan hareket ediyor: Harekete geçirme ve etkinleştirme, bilgilendirme ve tartışma." diyor.

Yeşiller Yönetim Kurulu Üyesi Malte Spitz'e göre sosyal medya elbette seçim kampanyaları için önemli fakat Yeşiller için uzun vadeli bir anlam taşıyor. Sosyal medya sayesinde siyaset ve vatandaş arasındaki bariyerleri kaldırdıklarını belirten Spitz, "Ayrıca sosyal medya bize, göçmen vatandaşlarımızı daha iyi analiz etme, ihtiyaçlarını daha açık bir şekilde görme olanağı sağladı." şeklinde konuşuyor.

Korsanlar Sosyal Medya ve İntenet Sorumlusu Katharina Nocun, "İnternet, demokrasi adına büyük bir şans. Online ağlar üzerinde yaşınızın, memleketinizin, görüntünüzün, sağlık ya da maddi durumunuzun hiç bir önemi yok. Herkesin aynı göz hizasında iletişim kurma imkanı var." diyor. Eskiden vatandaşların değerlendirmelerini, eleştirilerini dört yılda bir yapılan seçimlere saklamak zorunda olduğunu vurgulayan Nocun, "Şimdi siyasetçiler de sadece seçimden seçime değil, her zaman seçmeni dinlemek ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde temsil etmek durumunda." ifadelerini kullanıyor.

Korsanlar, internette daha fazla kullanıcı ve kişisel veri gizliliği hakkı istiyor. Nocun, "Devletin kontrolü ancak şüpheli hallerin kanıtlanmasından sonra olabilir. Aksi halde devlet vatandaşların suçsuz olduğundan hareket etmeli ve onları rahat bırakmalıdır. Herkese terör zanlısı gözüyle bakılırsa bireyin özgürlüğü ve demokrasi ciddi zararlar görür." uyarısını yapıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.