Almanya'da Hükümetin Küçük Ortağı Merkel'i Bırakmayacak

Almanya'da Hükümetin Küçük Ortağı Merkel'i Bırakmayacak

Almanya'da federal hükümetin küçük ortağı Hür Demokrat Parti (FDP) yönetim kurulu kadrosu Mainz’daki toplantısında, bu ay yapılacak seçimin ardından Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller'le koalisyona kapıları kapadı.

Almanya'da federal hükümetin küçük ortağı Hür Demokrat Parti (FDP) yönetim kurulu kadrosu Mainz’daki toplantısında, bu ay yapılacak seçimin ardından Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller'le koalisyona kapıları kapadı. Mevcut koalisyon ortakları Hıristiyan Demokratlar’la (CDU) önümüzdeki dönemde de başarılı hükümeti sürdürmek istediklerini kaydeden FDP Sözcüsü Peter Blechscmidt, CDU ile bu zamana kadar birçok başarıya imza attıklarını kaydetti.

Son yasama döneminde eğitim politikalarına 13 milyar Euro yatırımda bulunduklarını ifade eden Blechschmidt, “Liberallerin ekonomi politikası desteğiyle Almanya’daki şirketlere bir milyon 600 bin istihdam sağladık. Yıllardır süren yönetim eksikliğine bir son vererek politikamız sayesinde sağlık sistemine milyarlarca Euro bütçe fazlalığı oluştu ve etkisiz 10 Euro’luk doktor muayene harcını kaldırdık.” dedi.

Liberaller, kendilerinin vergi artışı yapmayacak tek pati olduklarını iddia ederken, sol partilerin oluşturacağı ya da CDU-SPD'den oluşacak büyük koalisyonun vergileri artıracağına dikkat çekti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.