Almanya’da Hastanede En Pahalı Tedavi Hamburg’da

Almanya’da Hastanede En Pahalı Tedavi Hamburg’da

Federal İstatistik Dairesi'nin 2013 yılı ile ilgili açıkladığı rapora göre Almanya’da hastanede en pahalı tedavi Hamburg’da olduğu ortaya çıkarken, en ucuz hastane tedavisi ise Brandenburg’da yapılıyor. Hamburg’da bir hasta ortalama...

Federal İstatistik Dairesi'nin 2013 yılı ile ilgili açıkladığı rapora göre Almanya’da hastanede en pahalı tedavi Hamburg’da olduğu ortaya çıkarken, en ucuz hastane tedavisi ise Brandenburg’da yapılıyor.

Hamburg’da bir hasta ortalama hastanede 4 bin 856 Euro'ya tedavi olurken, Brandenburg’da ise 3 bin 667 Euro'ya tedavi oluyor. Rapora göre geçtiğimiz yıl 4 bin 152 Euro olan Almanya ortalaması ise önceki yıla oranla yüzde 2,3 oranında artış göstermiş.

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 18,8 milyon kişi hastanede tedavi görürken, hastanelerin toplam gider yaklaşık 90 milyar Euro'ya çıktı. Bu rakam bir önceki yıla oranla yüzde 3,2 oranında artarken, 2012 yılında toplam gider 75,6 milyar Euro civarındaydı. Fiyatların fazla olmasında tedavi olacak kişilerin büyük şehirlerde hastanelerin daha donanımlı, daha fazla doktor ve bakıcı gibi imkanların daha iyi olduğunu dolayısı ile tercih ettiklerinin nedeni olduğu tahmin ediliyor.

2013 yılında hastanelerin toplam maliyeti 90 milyar Euro'yu bulurken, bunun 53,8 milyarı personel, 33,8 malzeme, 1,2 milyarı meslek eğitimi ve 1,3 milyar ise vergi, faiz ve eğitim çalışmaları için kullanılmış.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.