Almanya’da Gençlerin İşlediği Suç Sayısı Geriledi

Almanya’da Gençlerin İşlediği Suç Sayısı Geriledi

Almanya’da gençlerin işlediği suç rakamlarının gerilediği bildirildi. Gençlerin işlediği suçların sayısı son yirmi yılda yüzde 50 oranında azaldı.

Almanya’da gençlerin işlediği suç rakamlarının gerilediği bildirildi. Gençlerin işlediği suçların sayısı son yirmi yılda yüzde 50 oranında azaldı. Gelişmeye rağmen Almanya’da gençlik suçları ile ilgili yazılan kitaplar alıcı bulmaya ve şiddeti ele alan programlar reyting yapmaya devam ediyor.

Gençlik suçları uzmanı Aşağı Saksonya Kriminoloji Enstitüsü Başkanı Prof. Christian Pfeiffer Süddeutsche Zeitung gazetesinde yayınlanan makalesinde Almanya’da gençlik suçları ile ilgili yazılan kitapların alıcı bulduğunu ve programların da reyting yaptığını ancak bu alandaki gerçeklerin farklı olduğunu dile getirdi.

Pfeiffer, gençlerin işlediği suçlarda gerileme gördüklerine dikkat çekerek, “1993 yılından bu yana genç zanlıların oranı neredeyse yüzde 50 geriledi. Gençlerin karıştığı soygun vakalarının oranı son 15 yılda yüzde 37 azaldı. Adam yaralama olaylarının sayısı 2007 yılına kadar artış göstermişti, bunların oranı da 2007′den bu yana yüzde 27 geriledi.” dedi.

Okullarda kaydedilen şiddet olaylarında ise 1997′den 2011 yılına kadar geçen süreçte yüzde 38 oranında bir gerileme olduğunu kaydeden Christian Pfeiffer, bu gerilemenin arkasında çocuk ve gençlerin eğitiminde şiddet kullanılmamasının yattığının altını çizdi.

Şiddete maruz kalmayan çocukların başkaları ile daha fazla empati kurabildiğini, şiddet olaylarına karışmadığını belirten Pfeiffer, çocuklarını eğitirken dayak atmadığını söyleyen ailelerin oranının 1992 yılında yüzde 26 iken bu oranın 2011 yılında yüzde 52'ye yükseldiğini açıkladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.