Almanya’da Federal Seçime Katılacak İlk Göçmen Partisinden ’ Kimlik’ Vurgusu

Almanya’da Federal Seçime Katılacak İlk Göçmen Partisinden ’ Kimlik’ Vurgusu

Almanya’da kurucularının çoğu göçmen olan bir parti ilk defa federal seçimlere katılıyor.

Almanya’da kurucularının çoğu göçmen olan bir parti ilk defa federal seçimlere katılıyor. Pazar günü yapılacak seçimde ilk kez yarışacak olan Yenilik ve Adalet Partisi’nin (BİG) yüzde 5 barajını aşacağı tahmin edilmese de parti, ’çok kültürlülük’ ve ’kimlikleri yaşatma’ vurgularıyla beş kişiden birinin göçmen olduğu ülkede siyaset üretmeyi hedefliyor.

Seçimler öncesinde Cihan Haber Ajansı’na konuşan BİG Berlin Eyalet Teşkilatı Başkanı İsmet Mısırlıoğlu, Almanya’daki bütün seçmenlere sandığa gitmelerini tavsiye etti. Mısırlıoğlu, “Almanya’daki adaletsizliğe, dışlanmaya, ikiyüzlülüğe ve samimi olmayan politikacıların sözlerine dur demek isteyen herkesin BİG partisini seçmesi lazım.” diye konuştu.

BİG partisinin ’kimlikleri yaşatma’ partisi olduğunu söyleyen Mısırlıoğlu, partinin kendini ‘olduğun gibi olma ve olduğun gibi görünme partisi’ şeklinde tanımladığını söyledi. “BİG partisi geleceğin umut ışığıdır.” ifadelerini kullanan Mısırlıoğlu, “Kendi geleceğini ve çocuklarının geleceğini düşünen herkes BİG partisine oy vermelidir.” sözleriyle oy istedi.

"AŞIRI SAĞCILARIN TEHDİTLERİ BİZİ YILDIRAMAZ"

Mısırlıoğlu, aşırı sağcı parti NPD’den aldığı tehdit mektubuna ve mektubun içerisinde gönderilen tek yönlü bileti de değerlendirerek, “Bu tür tehdit mektupları bizi korkutmaz. Biz bu yola çıktığımızda bu tür tehditlerle karşılaşacağımızı biliyorduk. Bunlara boyun eğmeyeceğiz. Bilakis ki yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunun göstergesidir bu.” şeklinde konuştu.

Mısıroğlu, partisinin ve şahsının konuyla ilgili savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

2011 yılında Köln'de kurulan BİG Partisi 9 eyalette 40 bölge yönetimiyle temsil ediliyor. 25 farklı etnik kökenden üyenin yer aldığı BİG, kendisini çok kültürlü parti olarak tanımlıyor. 2010 ve 2012'de KRV eyalet seçimlerine katılan BİG, 2011 yılında da Hamburg, Baden-Württemberg, Berlin eyalet seçimiyle Hessen ve Bremen'de yerel seçimlere katılmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.