Almanya'da Çocukların Yüzde 15’i Hartz Iv Yardımına Muhtaç

Almanya'da Çocukların Yüzde 15’i Hartz Iv Yardımına Muhtaç

Federal İş Ajansı’nın (BA) açıkladığı bir raporda Almanya’da 15 yaş altı çocukların yüzde 15’inin Hartz IV’e muhtaç olduğu kaydedildi.

Federal İş Ajansı’nın (BA) açıkladığı bir raporda Almanya’da 15 yaş altı çocukların yüzde 15’inin Hartz IV’e muhtaç olduğu kaydedildi. Almanya’daki iş piyasasının durumunun iyi olmasına rağmen raporda, "Almanya’daki 15 yaş altı çocukların yüzde 15’i 2012 yılında iş arayan kategorisinde kayıtlıydı." ifadeleri kullanıldı.

Bir milyon 620 bin çocuğa tekabül eden bu rakamın 2011 yılında da aynı seviyede olduğu belirtildi. Hartz IV’den geçinen ailelerde kalan bu çocukların yarısının da 2012’de çocuğunu tek yetiştiren bir annede veya babada kaldığı ifade edildi. Eyaletler arasında ailesi Hartz IV’den geçinen çocukların ortalaması Berlin’de yüzde 34,3 iken, Bremen yüzde 30,3’dü.

Almanya’nın doğu eyaletlerinde ve içinde en çok nüfusu barındıran Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) bile çoğu çocuğun Hartz IV’e muhtaç olduğu edinilen bilgiler arasında. Bavyera ve Baden-Württemberg’de ise ortalamanın yüzde 10’un altında olduğu açıklandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.