Almanya'da Başbakan Adayı Steinbrück’e Şantaj Girişimine Savcılık El Koydu

Almanya'da Başbakan Adayı Steinbrück’e Şantaj Girişimine Savcılık El Koydu

Almanya'da federal seçim öncesi Sosyal Demokrat Parti (SPD) başbakan adayı Peer Steinbrück’e şantaj yapıldı.

Almanya'da federal seçim öncesi Sosyal Demokrat Parti (SPD) başbakan adayı Peer Steinbrück’e şantaj yapıldı. Savcılık olaya el koydu. SPD adayının temizlik işçisi bir bayanı kaçak çalıştırdığını iddia eden kimliği belirsiz bir kişinin, Steinbruck’e mektup göndererek adaylığını geri çekmesini istediği belirtildi. Mektupta Steinbrück çiftinin, 14 yıl önce bir Filipinliyi kayıt dışı çalıştırdığının öne sürüldüğü ifade edilen haberde, mektubu yazan kişinin Steinbrück’ün adaylığını geri çekmemesi durumunda söz konusu olayı kamuoyuna taşıyacağı tehdidinde bulunduğu bildirildi.

Steinbrück’ün sözcüsü, şantaj girişimini doğrulayarak olayı polise bildirdiğini ve mektubu polise teslim ettiğini belirtti. Başbakan adayı Steinbrück’e yapılan şantaj girişimine savcılık el koydu. Şantaj girişiminde bulunan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Peer Steinbrück, “Seçim kampanyası boyunca şimdiye kadar kabul edilmesi zor şeylerle karşılaştım. Ama bunlara şantajın da eklenebileceğini hayal bile edemezdim” dedi. SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel de “Kirli seçim kampanyasının dik alası.

Bu kirli kampanyanın sorumlularının bir an önce yakalanıp mahkeme önüne çıkarılmalarını umuyoruz” diyerek şantaj olayına tepki gösterdi. 1999 yılında Filipinli bir kadının haftada bir temizlik yaptığını kabul eden Steinbrück’ün eşi Gertrud Steinbrück, daha sonra kadına iş sözleşmesi teklif ettiğini ama kadının kabul etmediğini söyledi. Bayan Steinbrück bu nedenle kadının işine son verdiğini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.