Almanya Ev İnşaatını Teşvik Edecek

Almanya Ev İnşaatını Teşvik Edecek

Almanya'da özellikle büyük şehirlerde kira artışlarının önüne bir türlü geçilemezken, yetkililer de soruna çözüm yolları arıyor.

Almanya'da özellikle büyük şehirlerde kira artışlarının önüne bir türlü geçilemezken, yetkililer de soruna çözüm yolları arıyor. Konu hakkında Die Welt gazetesine konuşan Federal Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Peter Ramsauer (CSU), 2006 yılında askıya alınan ev teşvikini (Eigenheimzulage) ev sorunu yaşanan büyük şehirlerde tekrar uygulamaya alabileceklerini kaydetti. İnşaat firmaları içinde vergi indirimi uygulaması yapılabileceğini anlatan Ramsauer, yüksek kira sorunun ülke genelinde değil bazı büyük kentlerde olduğunu savundu.

Konu hakkında daha önce açıklama yapan Alman Aile Birliği, yüksek kiralardan dolayı ailelerin büyük şehirlerden çıkarıldığını belirtti. Birlik, daha önce ailelerin gelirinin yüzde 25'ini kiraya verirken, şimdi ise bu miktarın yüzde 50'yi geçtiğine parmak bastı ve bu durumun aile ve toplumun orta sınıfını tehdit ettiğini açıkladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.