Alman İstihbaratı Esed'in Kimyasal Silah Kullanmak İstediğini Biliyordu

Alman İstihbaratı Esed'in Kimyasal Silah Kullanmak İstediğini Biliyordu

Bild am Sonntag gazetesi, Akdeniz´de görev yapan ve Suriye tarafındaki haberleşme trafiğini dinleyen Alman Deniz Kuvvetleri´ne ait Oker gemisinin, Esed komutanlarının kimyasal silah kullanma taleplerini dinlediğini iddia etti.

Bild am Sonntag gazetesi, Akdeniz´de görev yapan ve Suriye tarafındaki haberleşme trafiğini dinleyen Alman Deniz Kuvvetleri´ne ait Oker gemisinin, Esed komutanlarının kimyasal silah kullanma taleplerini dinlediğini iddia etti. Alman ihtihbaratına göre Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed´in komutanları dört aydır kimyasal silah kullanmak istiyordu.

Ancak talepleri Esed her seferinde geri çevirmiş. Haberde 21 Ağustos´ta kullanılan ve yaklaşık 1500 insanın hayatına mal olan kimyasal silahların da muhtemelen Esed´in bilgisi dışında kullanılmış olabileceği kaydedildi.

Bu arada dış istihbarattan sorumlu BND´nin başkanı Gerhard Schindler´in geçen hafta Salı günü Federal Meclis´in savunma komisyonunun gizli toplantısında Suriye´deki savaşın daha uzun sürebileceğini söylediği kaydedildi.

Toplantıda, "Bu savaş daha uzun yıllar sürebilir." dediği aktarılan Schindler´in, Esed´in dayandığı Nusayriler için Şam'ın, İkinci Dünya Savaşı´nda Stalingrad´ın Ruslar için sahip olduğu öneme sahip olduğunu ve kolay kolay gözden çıkarmayacaklarını kaydettiği belirtildi.

Öte yandan Alman Ordusu'nun sorumlu isimlerinden Volker Wieker'in ise Esed´e karşı mücadele eden gruplar arasında Özgür Suriye Ordusu'nun eski önemini kaybettiği ve el Kaide gibi radikal örgütlerin ön plana çıktığını kaydettiği bildirildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.