Alman Aile Bakanı Schröder, Artık Ailesine Vakit Ayıracak

Alman Aile Bakanı Schröder, Artık Ailesine Vakit Ayıracak

Alman ederal Aile Bakanı Kristina Schröder, partisi Hıristiyan Demokratik Birlik'in (CDU) federal seçimlerde elde ettiği devasa başarıya rağmen, üzerindeki baskıya daha fazla dayanamayarak istifasını açıkladı.

Alman ederal Aile Bakanı Kristina Schröder, partisi Hıristiyan Demokratik Birlik'in (CDU) federal seçimlerde elde ettiği devasa başarıya rağmen, üzerindeki baskıya daha fazla dayanamayarak istifasını açıkladı. Bild gazetesinin verdiği habere göre Schröder, “Yeni kabinede görev almayacağım.” ifadelerini kullandı.

Angela Merkel’in başbakanlığında kurulacak yeni kabinede her almayacağını belirten Federal Aile Bakanı Kristina Schröder, ailesine daha fazla vakit ayırmak istediğini ifade etti.

Schröder kendi seçim bölgesinde belirgin bir şekilde kazanmış olmakla birlikte, istifası seçim gözlemcileri tarafından beklenmeyen bir sonuç olmadı.

Başbakan Merkel’i bu kararından haberdar ettiği öğrenilen 36 yaşındaki CDU’lu siyasetçi 2009 yılından bu yana federal aile bakanı olarak görev yapıyordu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.