Allah yoluna adanmış bir ömür: Rauf Büyüktermiyeci

Allah yoluna adanmış bir ömür: Rauf Büyüktermiyeci

FEYAP Yapı Malzemeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Anadolu Gençlik Derneği Bölge Başkanı merhum Rauf Büyüktermiyeci, uzun yıllar hizmet ettiği Anadolu Gençlik Derneği’nin mensupları tarafından vefatının seneyi devriyesinde hayır ve dualarla anıldı.

FEYAP Yapı Malzemeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bölge Başkanı Rauf Büyüktermiyeci vefatının seneyi devriyesinde Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesinin düzenlediği programla dualarla anıldı.

2-1.jpg

Gençlik ilköğretim okulunda düzenlenen anma programında Merhum Rauf Büyüktermiyeci hakkında hazırlanın sinevizyon izletildi. Dava arkadaşları Merhum Rauf Büyüktermiyeci’yi anlattı. Okunan hatimlerin duası yapıldı. Programa katılan misafirlere helva ikram edildi. Programa Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Lütfi Yalman, Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, Karatay Belediyesi eski Başkanı Mehmet Şen, Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Sorumlusu Ceylanı Kılıç, Şuurlu Öğretmenler Derneği Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın ve çok sayıda misafir katıldı.

ÖMRÜNÜ DAVASINA ADADI

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Rauf abimizin Heyecanına inancına, gayretine, samimiyetine şahit oldunuz. En doğrusunu rabbimiz bilir ama inandığımız üzere cennet üzere. Böylesi geçirilmiş ömrün sonunda cennet üzere bir hayatın sahibi olduğuna inandığımız için bugün burukluğun değil, o kazanılmış bir zaferin neticesinde bizler ise onun yolunda olabilmenin telaşındayız. Böyle bir şehadeti bir kez daha buradan ifade edebilmek için buradayız. Kendime sordum, Rauf başkanımız sağ olsaydı ve kendisiyle istişare etseydim. Böylesi bir günde bizim neyi anlatmamızı isterdi, bize neyi emanet ederdi. Hiç şüphe etmediğim şu hususları emanet edeceğine inancım tam. O da kendisinin adanmışlığını, inanmışlığını ve yaşantısının her haline koyduğu davasını niye Burada olduğunu niye bu mücadeleyi verdiğini, ömrü ömrünü niye bu şekilde harcadığını ifade etmemizin şüphesiz isterdi. Bu manada gençliğin ihyası için çalışan Milli Gençlik Vakfı Anadolu Gençlik Derneği olarak hiç tanımadığımız binlerce gencin gönlünde İslam fiziğini İslam tohumunu filizlendiren o tohumu yeşerten bir niyet ile çalışmanın gayretinde olarak. Başkanımız buna her hücresine kadar her bir hücresine kadar bunun cihat olduğuna inanmış bu inanmışlığın gereği de. Hayatında, zamanında, imkanında her neyi varsa bu davada bu telaşı harcamış mücadelesini koymuş, yaşantısına koymuştur. Dostluklarda bunun üzerine imar etmiştir. Aramızda bulunan ağabeyler hepsine şahit bazen kırıldığında olmuşsa bundan dolayı kırılmıştır. Derdini davasını anlatamadığını düşündüğü için. Eğer bir para harcayacaksa bu yolda harcamayı tercih etmiştir. Eğer bir yolculuk yapacaksa Bu yolun yolcusu olmayı tercih etmiştir. Ben kendisinin evladı yaşındayım. Dolayısıyla bir ağabeyden ziyade çok daha büyüklüğünü bunun üzerinde bir baba iyiliğini kucaklayışını hisseden birisi olarak belki çok az mesai harcamış ama az mesaisinde hoş bir sadağa bırakan bir kimse olarak bunları ifade ediyorum. Rauf başkanımız gibi vefat edenlerden emanetini teslim edenlerden eylesin. Mekanı cennet olsun” dedi.

2-3-durmus-ali-kara.jpeg

MÜSLÜMANCA YAŞADI MÜSLÜMANCA MÜCADELE ETTİ

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Lütfi Yalman, Rauf Büyüktermiyeci’nin ihlaslı bir Müslüman olduğunu ve hayatı boyunca Müslümanca mücadele ettiğini belirtti. Yalman, “Dervişlik ve kardeşlik teslimiyetten evet demekten geçer. Rauf kardeşimize İslam davası ile alakalı ne teklif edildi ne istendiyse tamam demiştir. Rauf kardeşimiz mücahit kardeşimizdi. Yardım etmeyi çok severdi hayır işlerinden çok koşturan bir kardeşimizdi. Birçok kardeşimiz onun Müslümanlığına şahitlik etti. Bu şahitlikler inşallah ona cennet vacip cehennem haram olacaktır. Partimiz kendisi rahatsız iken milletvekilliği teklif edildiğinde hiç geri durmadan görevi kabul etti. Allah rızası için yapılacak hiçbir işten geri durmazdı. O hep azimeti tercih ederdi. Allah’a kendisinden razı olsun rabbim kedisini cennetinde ilhak eylesin. Rauf kardeşimiz Müslümanca yaşadı, Müslümanca durdu Müslümanca mücadele etti ve Müslümanca vefat etti. Kur'an ve sünneti hayatına rehber edinen, davasına bağlı, davası için her ortamda aynı kararlılıkla duran, istişareye çok önem veren, kararlı, özgüveni olan kişilikli bütün bir kardeşimizdi” diye konuştu.

2-4-lutfi-yalman.jpg

İSTİKAMET ÜZERE YAŞAYAN BİR MÜCAHİTTİ

Telekonferans ile Katılan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ise “Allah’a hamdolsun ki; Rauf abimiz görevi varken Rahmet-i Rahman’a kavuştu. Bizler onun mücadelesine şahidiz, onun mücahit olduğunu Allah yolunda çalıştığına şahidiz. İman ve cihadı hayatının her alanına, her anına nakşederek yaşadığına şahidiz. Rauf ağabey kimdir diye sorulunca diyebileceğimiz ilk şey samimi ve muvahhit bir Müslüman oluşudur. Ayrıca bir gönül eriydi Rauf ağabeyimiz. Davasındaki ve hayırlı çalışmalarındaki özgüveni, istişareye verdiği önem, hasbi tavrı ve dürüst kişiliğiyle örnek oldu. Yaptığı hayırlı çalışmaların ve bu örnek kişiliğinin ahiret yurdunda da kendisine şahitlik edeceğine inanıyoruz. Dünyada; hak ve bâtıl, iman ve küfür, ihlâs ve nifak, tevhit ve şirk, şükür ve nankörlük şeklinde daima ikiye ayrılmış zıtlıklar ve tercihler var olmuştur. Birinin mükâfatı cennet, diğerinin akıbeti cehennem olan bu iki grup insanlık tarihi boyunca mücadele hâlinde olmuştur. Bizler Rauf ağabeyimizin her zaman hakkın, imanın, ihlasın, tevhidin ve şükrün tarafında olduğuna şahitlik ettik. Rauf ağabeyimizden razıyız. Rauf ağabeyimizin emanetini görevin kardeşi Sami Büyüktermiyeci yürütüyor evlatları babalarını gibi Millî Görüş davasına hizmet ediyor Allah onlardan razı olsun rabbim Rauf abiyi cennetinde rasullaha komşu eylesin inşallah” ifadelerini kullandı.

2-5-salih-turhan.jpeg

CENNET CÖMERTLERİN YERİDİR

Konuşmasında cennetin cömertlerin yeri olduğunu vurgulayan Anadolu Gençlik Derneği Bölge Başkanlarından Bahri Kırışık da şunları dile getirdi: “Rauf Büyüktermiyeci’nin babası Hakkı Büyüktermiyeci idi. Tavizsiz, sağlam hayırsever, şuurlu, akıllı, takdire değer birçok hareketi olan bir kardeşimizdi. Dostluğumuz vefat edene kadar devam etti. Bu arada ben öğretmen olarak Konya Endüstri Meslek Lisesi’ne döndüğümde Hakkı Büyüktermiyeci’nin oğlu Rauf Büyüktermiyeci de benim öğrencim oldu. Öğrencilik yıllarında da dürüst, çalışkan, şuurlu gelecek vaat eden bir öğrenci olmuştu her zaman. Bu aile 3 kuşaktır Allah rızası için Milli Görüş davasına hizmet ediyorlar Allah razı olsun. Rauf kardeşimiz hastalığında bile kendisine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirir bu görevlerin şeref görevi derdi. Har zaman cömertte bir insanda Allah yolunda yaşadı bu yolda vefat etti rabbim mekânın cennet etsin inşallah. Cennet cömertlerini yeridir derler inşallah bizde Rauf kardeşimizin cömertliğine şahidiz.”

HAYIR ÇALIŞMALARINDA ÖNCÜ OLDU

Vefanın önemine değinin eğitimci Mustafa Kayahan ise Rauf Büyüktermiyeci’nin cihat istikameti doğrultusunda bir hayat yaşadığını ifade etti. Kayhan, “Rauf Büyüktermiyeci kardeşimiz davasına sadık Allah rızası için koşturan bir kardeşimizdi. Kendisine ne zaman bir hayır işi söylense hiç geri durmaz hemen o işi yapmaya çalışırdı. Hz Ebubekir’i düstur edinir bu yolda davası için Allah rızası için çalışırdı Derneğimizin daha iyi hale gelmesi için her zaman çok çalıştı. Rauf kardeşimiz bu davada her zaman hayırla yâd edeceğimiz güzel bir dava adamı. Rauf kardeşimizin dik duruşuna her zaman şahidiz. Davamızın daha iyi hale gelmesi için her zaman çok çalıştı. Rauf kardeşimiz bu davada her zaman hayırla yâd edeceğimiz güzel bir dava adamı. Rauf kardeşimizin dik duruşuna her zaman şahidiz. Kendisi ile çok görüşürdük kardeş olmuştuk. Kendisi bana iki vasiyet bıraktı birincisi bana cenazemi sen kıldıracaksın dedi ikincisi ben ölürken üzerimde AGD bölge başkanlığı görevi bulunacak sende ölene kadar böyle görevlerde yer alacaksın demişti. O sözünü tuttu biz onun canla başla Allah için çalıştığına şahidiz Anadolu Gençlik deneği güzel bir vefa örneği ortaya koydu. Vefâ, en temel anlamıyla bir kimsenin her türlü söz ve eyleminde sadâkati esas alarak hareket etmesidir. Bu kapsamda sözünde durmak, ahdine ve akdine sadâkat göstermek, emanete riayet etmek, bir işi tam ve kusursuz yerine getirme kararlılığına sahip olmak da vefa kapsamına girmektedir. Allah derneğimizden başkanımızdan razı olsun Hz. Peygamber’in (SAV) örnekliği ışığında vefa olgusunun tesisinin önemine işaret ediliyor Kur’an-ı Kerim’de 40 ayrı ayette görebiliriz. Bu ayetlerde bir yandan felahın tanımı yapılırken diğer taraftan felaha götürecek yol ve yöntemler anlatılmaktadır. Rauf kardeşimizde istikama üzere yaşayan dosdoğru bir Müslümandı rabbim şahadetini kabul eylesin mekânı cennet makamı ali olsun inşallah” şeklinde konuştu.

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum