Ali İsmail Korkmaz'ın Babası: Adalet Yerini Bulacak

Ali İsmail Korkmaz'ın Babası: Adalet Yerini Bulacak

Eskişehir’deki Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma sonrasında açıklama yaptı. Baba Korkmaz, sanıkların kendilerini kurtarmak için yalan söylediklerini...

Eskişehir’deki Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma sonrasında açıklama yaptı. Baba Korkmaz, sanıkların kendilerini kurtarmak için yalan söylediklerini ifade ederek, “Adalet yerini bulacaktır” dedi.

2 Haziran 2013'de Eskişehir'deki gezi olaylarında yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın Kayseri'de görülen 4'üncü duruşması sonuçlandı. Duruşma çıkışında açıklama yapan Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, “İnşallah en ağır bir şekilde yargılanacaklar ve ceza alacaklar. 26 Kasım da duruşma olacak. Yanımızda olduğunuz için herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Baba Şahap Korkmaz, sanıkların delillere rağmen kendilerini kurtarmak için yalan söylediklerini belirterek, şunları söyledi; “Katiller ve onları savunanlar her biri ayrı yalan söyledi. Yalan söylüyorlar. Bile bile. Sadece kendilerini haklı bulmak için yalan söylüyorlar. Davadan kurtulmak için yalan söylüyorlar. Her şey apaçık. Raporlar çıktı ve her şey açık. Sadece Türkiye değil bütün dünya oradaki olayı ve oradakinin Ali İsmail olduğunu biliyor. Yalan söylüyorlar ve söylesinler. Adalet yerini bulur ve sonuçlanır.”

Korkmaz ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan, iki duruşma sonrasında kararın çıkacağını dile getirerek, davada gelinen nokta hakkında şu bilgileri verdi; “Davanın sonuna gidiyoruz. Dosya savcıya mütalaa için tevdi edildi. Sanık avukatlarının bütün talepleri kabul edilmedi. Bize de esasa ilişkin mütalaamızı için süre verildi. Gelecek celse savcı ve bizim tarafımızdan sanıklar için neler talep edilecekse onları söyleyeceğiz. Sonraki celse onlarda savunmalarını yapacak. 2 celse sonrasında duruşma sonuçlanacak. Hak edecekleri cezayı alacaklar. Bizim talebimiz kasten adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet ceza istiyoruz.”

Eskişehir'de Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın adı, avukat olan ağabeyi Gürkan'ın 1 yaşındaki oğlu Ali Yusuf da yaşıyor. Duruşmaya Ali Yusuf’u da getiren baba Gürkan Korkmaz, duruşma bitiminde dışardakilere bilgi verdi. Gelecek duruşmada beyanların alınacağını ve sonraki celsede kararın çıkabileceğini söyledi. Gürkan Korkmaz’ın oğlu Ali Yusuf kendisini çeken kamerayı almak istedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.