Ali İsmail Korkmaz Duruşmasında Ara Karar Bekleniyor

Ali İsmail Korkmaz Duruşmasında Ara Karar Bekleniyor

Ali İsmail Korkmaz davasının 4. duruşmasında ara karar bekleniyor. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde TÜBİTAK ve Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporlar konuşuldu. Davacı avukatları raporları kabul ederken, sanıklar ve avukatları ise her...

Ali İsmail Korkmaz davasının 4. duruşmasında ara karar bekleniyor. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde TÜBİTAK ve Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporlar konuşuldu. Davacı avukatları raporları kabul ederken, sanıklar ve avukatları ise her iki rapordaki suçlamaları reddetti.

3 Haziran 2013’te Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın polis ve sivil vatandaşlardan yediği dayak sonucu öldüğü iddiasıyla açılan davaya Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve fırın işçisi Ebubekir Harlar ile tutuksuz yargılanan polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut öğleden sonraki duruşmada da hazır bulundu. Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel, babası Şahap, avukat abisi Gürkan Korkmaz, salonda Ali İsmail’in fotoğrafıyla birlikte oturdu.

SAVCI YALÇIN AKBULUT’UN TUTUKLANMASINI İSTEDİ

Savcı mütalaasını sundu. Mütalaasında savcı, "Yargılamanın geldiği aşama itibariyle toplanan deliller karşısında esas hakkında mütalaa hazırlanması hakkında duruşmaya ilk kez çıkılıyor olması ve dosyanın yoğun kapsamı göz önünde tutularak dosyanın Cumhuriyet savcılığına tevdiine; sanıklardan İsmail Koyuncu, Mevlüt Saldoğan, Ebubekir Harlar, Muhammed Vatansever ve Ramazan Koyuncu’nun üzerlerine atılan suçun niteliği haklarında toplanan deliller kapsamında tutukluluk hallerinin devamına; tutuksuz sanıklardan Yalçın Akbulut’un üzerine atılı eylemlerin diğer tutuklu sanıkların eylemleriyle benzerlik göstermesi ve hukuki statülerinin uygunluğu karşısında tutuklu yargılama yapılmasına karar verilmesini talep ediyorum." ifadelerine yer verdi.

BABA KORKMAZ: BUNLAR GERÇEK KATİL

Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz söz alarak, "Bunların gerçek katil olduklarına inanıyorum." dedi.

Anne Emel Korkmaz da "Burada gösterilen görüntüleri izlemek gibi bir şansım olamazdı. Ben 19 yaşına kadar büyüttüğüm çocuğuma tokat atmaya kıyamazken bunlar nasıl kıydı? Bu katillerin cezalandırılmasını istiyorum." diye konuştu.

Mudahil avukatlarından Özlem Şenabay, "Ali İsmail’in eziyet çektirilerek, vücudunu kople çürüterek, kırıklar ve her tarafında ödem oluşturacak şekilde dövülmesi söz konusudur. Adli tıp raporu bu iddiamızı destekler mahiyettedir." ifadesini kullandı.

Av. Özgür Özlem Önder, "Ali İsmail’in kullanığı ilaçlar bu tip hastalar için doktorların kullandırdığı ilaçlar. Korkmaz 'komadin' isimli ilacı kullanıyor. Kafatasına aldığı darbelerle canice katledilen bir insanın bu ilaçlardan mütevellit ölümünün gerçekleştiğini söylemek trajediyle alay etmektir. Alçakça işlenen bir cinayettir. Bu cinayet ilaca yıkılmak isteniyor. Darp ile maktülün ölümü arasında doğrudan illiyet bağı olduğu raporlarda mevcuttur." dedi.

Av. Aykut Altınok, TÜBİTAK raporu hakkında şöyle konuştu: "Görüntülerde darp edilen kişinin Ali İsmail Korkmaz olduğu kesinleşmiştir aslında. Bu nedenle TÜBİTAK raporuna bir itirazımız yoktur."

TUTUKLU SANIKLARIN SAVUNMALARI

Tutuklu yargılanan polis memuru Mevlüt Saldoğan, "Canavarca hisle hareket etmedim. Eskişehir 5. Sulh Ceza Hakimliğinde söylediğim gibi, 72 saat görevde olduğumun, her türlü saldırıya maruz kaldığımızın ve psikolojimizin gözardı edilmemesini istiyorum. Gerekirse psikiyatrist gönderilsin. İki raporun ikisini de kabul etmiyorum. Kopyala yapıştır olmuş. Kanser hastası bir çocuğum var. 430 gündür tutukluyum. Ben bir devlet memuruyum. Nereye kaçacağım. Ben yıllık iznimi keserek gelip ifade verdim. Benden ziyade benim çocuklarım, eşim, annem ailem mağdur edildi. Büyük çocuğum, küçük çocuğum ve annem ameliyatlık durumda. Tutuksuz yargılanmamı talep ediyorum." dedi.

Ebubekir Harlar, "Görüntülerde ne yaptığım apaçık belli. Şahsın önüne geçerek engelleme yapıyorum. Bu da darp sayılmaz. Kimseye düşmanlığım yok. Benim tek derdim evime gitmekti. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Ramazan Koyuncu, "Kesinlikle mevcut görüntülerde de olduğu gibi şahsa herhangi bir şey yapmadım. Sadece polis ‘durdurun’ deyince ani şekilde önüne geçtim. Bu şahıs ana avrat küfür ederek geliyordu. Kesinlikle bir şey yapmadım. Suçsuz yere yatıyorum, tahliyemi talep ediyorum." dedi.

İsmail Koyuncu, "O akşam görev başında olan devletin polisi bir şüpheliyi bize tutun dedi. O an ben can güvenliğimi bile düşünmedim. Devlete karşı boynum kıldan incedir. Bunu her vatandaş yapar. Onlar kahraman olurken biz tutuklandık. İnsanlara karşı saygım sonsuzdur. Bu suçlamaları kabul etmiyorum. Biz günah keçileri seçildik. Biz kader mahkumuyuz. Tahliyemi istiyorum. Ben burada tanık olmam gerekirken sanık durumuna düştüm. İş yerim hedef seçildi, olaylardan sonra zaman zaman gelip kırıp döktüler." savunması yaptı.

Muhammed Vatansever, "Bu şahıs kesinlikle Ali İsmail Korkmaz değildir. Devletin polisinden kaçan bir şüpheliyi, ‘tut’ dedikleri için tuttum. İşimizden aşımızdan oldum. Adaletin tecelli edeceğine de inanıyorum. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

TUTUKSUZ SANIKLARIN SAVUNMASI

Tutuksuz sanıklardan Şaban Gökpınar, "Tanık ifadesi vermiştim. Sanık oldum. Olayla yakından uzaktan alakam yoktur. Kimseyi dövmedim, yardım etmedim." şeklinde kendini savundu.

Savcı mütalaasında tutuklanmasını talep ettiği Yalçın Akbulut, "Hiçbir aleyhte iddiaları kabul etmiyorum. Başından beri oradaki kişi kesinlikle Ali İsmail değildir. TÜBİTAK raporuna bakılırsa iki şahsın maktüle benzediği söyleniyor. Ali İsmail’in hastane görüntüleri net ve üzerinde mavi mont var. Adli tıp raporunu da kabul etmiyoruz." şeklinde savunma yaptı.

Hüseyin Engin, "Aleyhime olan ifadeleri kabul etmiyorum. Beratımı talep ediyorum." dedi.

SANIK AVUKATLARININ SAVUNMASI

Sanık avukatlarından Mutlu Karayılan, şunları söyledi: "Adli Tıp Kurumu ve TÜBİTAK raporları teknoloji ilerledi kesinlikle kopyalanıp yapıştırılmıştır. Taleplerimiz hiç dikkate alınmamıştır. Biz bugüne kadar darp edilen şahsın Ali İsmail olmadığını iddia ettik. Hala somut hiçbir delil yoktur. Eksik hazırlanmış TÜBİTAK raporunun esas alınması hakkaniyete uygun değildir. Ali İsmail’in diğer görüntülerinin de alınıp incelenmesini talep ediyoruz. Ali İsmail’in kullandığı ilacın tek başına ölüme meydan verip vermeyeceği beyin cerrahı getirtilerek huzurda tartışılabilir. Bugüne kadar dosyada hep farklı deliller gündeme getirildi. Hiç de net olmayan birkaç görüntü delil gösteriliyor. Zaten sanıklar kendilerini görüntülerde teşhis ediyor. Tanıkların yanlı olarak huzurunuza çıktığı da malumunuz. Yeniden bir adli tıp kurumu raporu istiyoruz. Ayrıca görüntüler hakkında farklı bir kuruluştan rapor alınmasını talep ediyoruz ve gerekirse nakdi kefaletle müvekkilimin tahliye edilmesini talep ediyorum."

Savunmaların ardından mahkeme başkanı ara kararını açıklamak üzere duruşmaya 20 dakika ara verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.