Ali Babacan: Siyasetle ilgili uzun vadeli planlarım yok

Ali Babacan: Siyasetle ilgili uzun vadeli planlarım yok

Ali Babacan'dan 'Belediye Başkanı olacak' iddialarını çürüten açıklamalar..

Partide 3. dönemini dolduran Başbakan Yardımcısı Ali Babacan için Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı yakıştırılıyordu. Ancak Bakan, bu teoriye ters düşen açıklamalar yaptı. Babacan, "Siyaset ile ilgili uzun vadeli planlarım yok. Görev süremin bitmesinin ardından özel sektöre döneceğim" dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Sonbahar Toplantıları'na katılmak üzere Japonya'nın Başkenti Tokyo'da bulunan Babacan, bir televizyon kanalının sorularını yanıtladı.

"GÖREVİM BİTİNCE ÖZEL SEKTÖRE DÖNECEĞİM"

Ekonomiyle ilgili genel değerlendirmeleri sonrası "AKP tüzüğü gereğince önümüzdeki seçimlere katılamayacaksınız. Bundan sonraki planlarınız nelerdir?" sorusuna Ali Babacan, "Biz partinin kurumsallaşması adına böyle bir karar aldık ve doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Siyasetle uzun vadeli planlarım yok. Yeni dönemde özel sektörde çalışmayı planlıyorum" dedi.

Financial Times'ta yayınlanan "Babacan'ın yeni kabinede olmamasının birçok yatırımcının gözünde etkisinin iyi olmayacağı''na ilişkin haberin sorulması üzerine Babacan, "Ben özel sektörden geldim. Yaptığım işi askerlik görevi olarak görüyorum. Askerlik bitince asli görevime devam edeceğim" değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.