Aksu’dan muhalefete eleştiri

Aksu’dan muhalefete eleştiri

Muhalefet partilerine çok sert yüklenen AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, “Kimlik siyaseti yapmayın. Türkiye bilinciyle hareket edin. Birlik ve beraberliği bozmayın” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu, Konya’yı ziyaretinde İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Değerlendirme toplantısına AKP’li milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları ve bürokratlar katıldı. Konya’da olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Abdulkadir Aksu, Konya’nın “gel” diyen Mevlana’yla birlikte hoşgörünün ve huzurun merkezi olduğunu söyledi. Muhalefet liderlerini eksikliklerini gidermeleri için Konya’ya davet eden Aksu, “Başta Sayın Bahçeli olmak üzere kendisini kaybedenlere, düçar oldukları eksiklikleri gidermeleri ve ruhen içine düştükleri depresyondan çıkabilmeleri için verebileceğim en değerli tavsiye, bir an önce Mevlana’ya gelmeleridir. Kitle siyaseti yapmak yerine kimlik siyaseti yapan, girdikleri çıkmaz sokaklardan bir türlü çıkamayan ve son günlerde yeni bir sayfa açmak istediklerini söyleyenleri de Konya’ya gelmelerini tavsiye ederim” dedi. Muhalefet partilerine çok sert yüklenen Abdulkadir Aksu, kimlik siyaseti yapmamalarını, Türkiye bilinciyle hareket etmeleri gerektiğini kaydetti. Aksu, istikbale giden yolun milletin birlik ve beraberliğinden geçtiğini anlatarak şöyle konuştu: “Kim ezberlenmiş sloganlarla, dümeni kilitlenmiş rotalarla yapmaya değil, yıkmaya soyunuyorsa karşısında bizi bulur. Ülkemizde bir zihniyet problemi vardır. Bu sorunlu zihniyetler milletimizi, hakkında karar alınan, yönlendirilen, sınırlar içinde hareket etmesine izin verilen, nasıl düşünüleceğine, nasıl inanacağına karar verilen bir kitle olarak görmektedirler. Bu dar görüşlü vizyonsuz zihinler kendi diktikleri dar elbiseleri zorla millete giydirmeye çalışmışlardır.”
“YAZIKLAR OLSUNDAN BAŞKA BİR SÖZ SÖYLENEMEZ”
“Peygamberlik müessesesini günlük siyasi polemik malzemesi yapabilen, Başbakan’ın eşine dil uzatarak aile mahremiyetini ayaklar altına alan, karşılaştığı olayı alay konusu yapmaya yeltenen, buna cüret eden bir muhalefetimiz var” diyen Aksu, Meclis’te yaşananlara ‘yazıklar olsun’dan başka bir sözün söylenemeyeceğini aktardı. A’dan Z’ye yapılan her işe muhalefet ettiklerinin altını çizen Aksu şunları kaydetti: “Darbecilere müdahale ederiz muhaliftirler. Daha fazla demokrasi, komşularla sıfır sorun, kavga etmeyelim ticaret yapalım, başı dik, alnı açık, onurlu dış politika izleyelim deriz yine muhaliftirler. ‘Biz bu muhalefet kafasına göre bir iktidar olmamaya kararlıyız’ düşüncesinde hareket ediyorlar.”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i de ziyaret eden Abdulkadir Aksu, Akyürek’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tahir Akyürek de, Konya’da önemli çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, yeni dönemde de büyük projeleri hep birlikte hayata geçireceklerini söyledi. Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda Aksu’ya ney ve Mesnevi hediye etti.
HASAN AYHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.