Aksa’ya sahip çıkın

Aksa’ya sahip çıkın

“Kudüs’ün Fethi Selahaddinler Bekliyor” konuyu konferansta konuşan Mescid-i Aksa Vaizi Muhammed Arif, “Müslümanlar, Kabe ve Mescid-i Nebevi’de özgürce, huzur içinde ibadet edilebilirken Aksa’nın bu halde olmasını kendinize nasıl yakıştırabiliyorsunuz?” d

Sirac-Ül Aksa (Aksa’nın Işığı) Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından “Kudüs’ün Fethi Selahaddinler Bekliyor” konulu bir konferans düzenlendi. Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Mescid-i Aksa Vaizi Muhammed Arif ile Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan konuşmacı olarak katıldı.Programda ilk olarak söz alan Dernek Genel Müdürü Hüsnü Şimşek, Mescid-i Aksa vaizi Muhammed Arif’in koltuk değnekleriyle Konya’ya gelmesinin Konyalılar için bir mesaj taşıdığını belirterek, “Bundan dersler çıkarmamız lazım. Derneğimiz 2 yılını yeni doldurdu. Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili seminerler düzenliyoruz. Bu seminerlerde 120 kişiye sertifika verdik. Aksa bilincini akıllara kazımaya çalışıyoruz” dedi. Derneğin asıl amacının Mescid-i Aksa’yı tanıtmak olduğuna işaret eden Şimşek, “İlk kıblemiz maalesef garip bir halde. Aksa, Siyonist engelleme ile karşı karşıya. Aksa bizim için önemli Peygamber Efendimiz 13,5 yıl Aksa’ya yönelerek namaz kılmıştır. O belde miraç olayına şahit olmuştur. İnşallah işgalci güçleri oradan söküp atacağız” ifadelerine yer verdi. 

SİYONİZM’İN ELLERİNE Mİ BIRAKIYORSUNUZ?

Konferans bölümünde konuşan Mescid-i Aksa Vaizi Muhammed Arif, “Size, Konya’ya Aksa’daki kürsümü 1 hafta bırakarak geldim. Çünkü Aksa’nın nefes almasını siz sağlayacaksınız. Siz şanlı bir tarihi olan milletsiniz” dedi. “Ben bir mescidden geliyorum ki o mescid Hz.Muhammed’e (S.A.S) ilahi bir bağıştır” diyen Arif, sözlerine şöyle devam etti: “Bir gelin gibi üzerine beyaz gelinlik giymiş bir Mescid-i Aksa’dan gelmiyorum, bir gelinin gözyaşlarını, ah-ı figanlarını geride bırakarak geliyorum. Geldiğim yer ise Necmettin Erbakan’ın beldesi, Ahmet Davutoğlu’nun beldesidir. Aksa’nın figanını konuşmak öncelikli meselemizdir. Ey ağabeyler, bacılar, kardeşler! Siz Aksa’yı işgal eden ve kuşatanların ellerine mi teslim ediyorsunuz? Ey Ebu Eyyûb el-Ensarî’nin torunları! O’nun arkadaşlarını, sahabelerin mezarlarını işgalci Siyonizm’in ellerine mi bırakıyorsunuz? İbrahim Ethem’i hatırlayın. Mescid-i Aksa 3 kıbleden biridir. Aksa peygamberimizin miraç menzilidir. Aksa, yeryüzünün gökyüzüne açılan kapısıdır. Hz.Ömer’in, Selahaddin Eyyubi’nin feth ettiği bu toprakları sahipsiz mi bırakacaksınız? Size dertlerimizi anlatmak için gelmedim. Karşınızda ağlayıp sızlayacaksak bu ancak aksa için olur. Mescid-i Aksa, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Haram’ın kardeşidir. Peki Müslümanlar, Kabe ve Mescid-i Nebevi’de özgürce, huzur içinde ibadet edilebilirken Aksa’nın bu halde olmasını kendinize nasıl yakıştırabiliyorsunuz? Eyyüp El-Ensari’yi içinizde barındıran sizsiniz. Avrupa’da İslam’ın tarihini siz yazdınız. Siz tarih boyunca şeref ve onurun temsilcisi oldunuz. Siz Abdulhamit’in torunlarısınız. O lider Filistin toprakları karşılığında odalar dolusu altını elinin tersi ile itmiş, ‘başımı bedenimden ayrılmadan bir karış toprağı vermem’ demiştir. Aksa’ya sahip çıkın. Aksa tehlikede ama biz kanımızın son damlasına kadar savunacağız.”

KULLUĞUMUZ KUDÜS ÜZERİNDEN TEST EDİLİYOR

Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan da yaptığı konuşmada Küdus’ün ümmetin haremi olduğunu belirterek, “Acımız büyük, yaramız ağır. Şeyh Ahmet Yasin, ‘ümmetin suskunluğunu şikayet ediyorum’ demişti. Bugün sesimizi yükseltmek için buradayız. Konya Kudüs kardeşliğini mühürlemek için buradayız” dedi. Kudüs’ün ümmetin namusu olduğunu söyleyen Kayan, konuşmasına şöyle devam etti: “Kudüs bizim ruhumuzdur. Kulluğumuz Kudüs üzerinden test ediyor. Ümmetin özgürlüğü Kudüs üzerinden geçiyor. Siz Siyonizm gücünü ABD’den alıyor diye düşünebilirsiniz. Hayır. İsrail gücünü Müslümanların dağınıklığından, parçalanmışlığından alıyor. Biz bencilliklerimizi, bid’atlarımızı aşmadıkça ümmetin bu hali devam edecektir. Rabbimiz uyarıyor. ‘Birbirinizle çekişmeyin’ diyor. Vahdet bilinci ile kardeş olmamız lazım. Kardeş olması gerekenler birbirlerine kurşun sıkıyor. Yanı başımızda Suriye karışık. İsrail için tehlike olmayacak bir Ortadoğu oluşturmaya çalışıyorlar. Biz Siyonizm’in planlarını bozacak birlikteliği oluşturmamız lazım. Şimdi Gazze’ye yeniden füze bombardımanına başladılar. Biz sadece basın açıklaması, gıyabi cenaze namazı mı düzenleyeceğiz? Küresel intifadanın vakti geldi, geçiyor. Gündeminde Aksa ve Kudüs olmayan her kul özürlüdür. Allah (C.C.) bizleri Kudüs laboratuarında test ediyor. Kudüs bir insanlık sorunudur. Çözüm birleşmiş milletlerde değil, birleşmiş yüreklerdedir.”

Program sonunda bir kişi çekiliş ile Mescid-i Aksa ziyaret turu kazandı.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.