"Akp'nin Eğitecekleri Bir Süre Sonra El Nusra Ya Da Işid Saflarına Katılacak"

"Akp'nin Eğitecekleri Bir Süre Sonra El Nusra Ya Da Işid Saflarına Katılacak"

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, “AKP Ortadoğu politikasının yanlışlığını görüp, bu yanlışlıktan vazgeçmelidir. O zaman Ortadoğu’ya sükunet gelir. Ama Davutoğlu böyle düşünmüyor. Aklı fikri Esad’da, IŞİD diye bir derdi...

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, “AKP Ortadoğu politikasının yanlışlığını görüp, bu yanlışlıktan vazgeçmelidir. O zaman Ortadoğu’ya sükunet gelir. Ama Davutoğlu böyle düşünmüyor. Aklı fikri Esad’da, IŞİD diye bir derdi yok. Davutoğlu’nun da Erdoğan’ın da tek derdi Esad!” dedi.

“Türkiye demokratik bir ülke olarak komşu bir ülkenin yönetimini devirmeyi düşünemez. TBMM’nin kabul ettiği tezkere, IŞİD terörünü bitirmeye yönelik bir tezkere değildi. Tamamen Esad’a yönelikti. Oysa Esad ile ilgili karar Suriye halkınındır. Birleşmiş Milletler'in meşru gördüğü bir hükümetin içişlerine biz karışmamalıyız. 'Suriye’de demokrasi yok' diyorlar, Ortadoğu ülkelerinin hangisinde demokrasi var?” diyen Serindağ, şöyle devam etti; “Suriye’de ılımlı muhalif dedikleri kim? Şu anda Suriye’de ılımlı muhalif denen kimse yok. Bu kavram, Davutoğlu ve Erdoğan’ın Esad’ı devirmek için ortaya attıkları bir kavram. Kaldı ki, Türkiye bu gruplara eğitim, lojistik, silah desteği zaten verdi. IŞİD AKP politikası ile bu duruma geldi. Ne oldu bu ılımlı gruplara? IŞİD hepsini yuttu! Yok öyle ılımlı muhalifler. AKP’nin eğitecekleri kişiler kimse, bir süre sonra yine ya El Nusra ya da IŞİD’in saflarına katılacaklar!”

Ortadoğu’nun bu kaostan kurtulması için Türkiye’nin katkı vermesi gerektiğini belirten Serindağ, “Türkiye her iki ülkenin arasına yüzlerce yıl sürecek nefret tohumları ekmemelidir. Türkiye bugüne kadar yaptıklarının tersini yapsın, IŞİD terörü biter. Ortadoğu’ya sükunet de gelir, Suriye’de toprak bütünlüğünü korur. Türkiye kara harekatı içinde, işgal harekatı içinde bulunmamalıdır. CHP buna karşı. Siz, IŞİD’in finans kaynaklarını kurutacak işler yapmalısınız. Sınırlarınızı kontrol altına almalısınız. Böylece, kendi ülkenizden de başka yerlerden de IŞİD’e katılımı engellersiniz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.